fbpx

“Πρόβα” για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως στη Σάμο στις 17/3

Εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο σε περιφερειακούς διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και καθηγητές πληροφορικής του νομού Σάμου και άλλων 15 νομών της χώρας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαρτίου. Σκοπός είναι οι πληροφορίες που θα δοθούν στο σεμινάριο να διοχετευτούν στη συνέχεια στους εκπαιδευτικούς και να είναι εφικτή η διδασκαλία μαθητών εξ αποστάσεως και στη Σάμο.

Τα πρώτα εισαγωγικά σεμινάρια με το ίδιο αντικείμενο ξεκίνησαν τη Δευτέρα για τους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, της υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, και της γενικής γραμματέως, Σίσσυς Γκίκα.

Αύριο θα ακολουθήσει εισαγωγικό σεμινάριο σε σχολεία των νομών Σάμου, Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου.

Όπως δήλωσε για τα εισαγωγικά αυτά σεμινάρια η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Νίκη Κεραμέως:

«Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι ιδιαιτέρως απλή στη χρήση της.

Κάθε εκπαιδευτικός διαθέτει μια εικονική τάξη με την οποία οι μαθητές συνδέονται, και έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί τους υλικό (έγγραφα, παρουσιάσεις), να διαμοιραστεί μαζί τους την οθόνη τους, ενώ μπορεί ακόμη να επιβάλει απόλυτη σιγή στην τάξη, και οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν το λόγο και να υποβάλουν ερωτήσεις.

Υπάρχει συνεπώς πλήρης διάδραση εκπαιδευτικού και μαθητών.

Για όσους μαθητές τυχόν δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για διαδικτυακή σύνδεση, η συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα δύναται να γίνει και μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με αστική χρέωση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις έκτακτες συνθήκες, δρα προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης να ενεργοποιηθούν, να υιοθετήσουν και να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία.»

Πηγή: Skai.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!