Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 37, 23 και 21 ετών, στον λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, προχώρησαν στελέχη της τοπικής λιμενικής Αρχής, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του λιμεναρχείου Σάμου, εντοπίστηκε ο 21χρονος, υπήκοος Τουρκίας, εξωτερικά του αερολιμένα Σάμου να επιβιβάζεται σε ταξί,
Αμέσως τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και ακολούθως εντοπίστηκε στην πόλη της Σάμου να παραδίδει πλαστά δελτία αιτούντος ασύλου στον 37χρονο υπήκοο Τουρκίας και στον 23χρονο υπήκοο Συρίας.
Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν και οι τρεις στο όχημα με προορισμό τον λιμένα Πυθαγορείου, προκειμένου να ταξιδέψουν με επιβατηγό-οχηματαγωγό στον Πειραιά.
Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι ακινητοποιήθηκαν από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Διαπιστώθηκε ότι ο 23χρονος και ο 37χρονος είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και κατείχαν τα πλαστά έγγραφα με σκοπό τη μετακίνησή τους στην ενδοχώρα.
Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την οργάνωση, την καθοδήγηση και τη διευκόλυνση της μεταφοράς των δύο αλλοδαπών, μέσω της συνεχούς παρουσίας και επίβλεψής του, ενώ επρόκειτο να επιβιβαστεί μαζί τους στο πλοίο, ενεργώντας από κοινού με άλλο πρόσωπο.
Από το λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 23χρονος και ο 37χρονος για παράνομη είσοδο στη χώρα, κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου, πλαστογραφία και ηθική αυτουργία.
Παράλληλα, συνελήφθη ο 21χρονος για διευκόλυνση μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας κατά συρροή και από κοινού, καθώς και για συμμορία.
Από τη λιμενική Αρχή Σάμου κατασχέθηκαν τα δύο πλαστά έγγραφα και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Παράλληλα, διερευνάται η εμπλοκή τρίτου προσώπου με το οποίο φέρεται να ενεργούσε από κοινού ο 21χρονος.



