Δύο αλλοδαποί, ένας 24χρονος και μία 17χρονη, συνελήφθησαν την Τρίτη στο αεροδρόμιο της Σάμου, όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με προορισμό την Ολλανδία, χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια γαλλικών αρχών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο νέοι εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σάμου, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί μετανάστευσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αρπαγή ανηλίκου.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι η 17χρονη, η οποία συνοδευόταν από τον 24χρονο, είχε φύγει τη Δευτέρα από δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Αττική.
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σάμου.



