Την ετήσια γιορτή του χωριού, τα “Κυβελομαγειρέματα”, διοργανώνει το Σάββατο 22 Αυγούστου ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου Σάμου “Η Κυβέλη”, στην πλατεία του Πύργου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:30 και αποτελεί έναν θεσμό με ιστορία άνω των 20 ετών, που συνδέει την παράδοση των τοπικών γεύσεων με τη μουσική και τη διασκέδαση, συμβάλλοντας παράλληλα στη ζωντάνια του χωριού.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά φαγητά και συνταγές, συνοδευόμενα από το μοσχάτο κρασί του Καρβούνη.
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, η διοργάνωση στηρίζεται στην ομαδική και εθελοντική προσφορά, με στόχο να αναδεικνύονται και να μεταδίδονται από γενιά σε γενιά αξίες όπως η φιλοξενία και η αλληλεγγύη.
Παράλληλα, το φετινό πανηγύρι έχει και έναν σημαντικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα συμβάλουν στην προσπάθεια επισκευής της Πινακοθήκης και του Οικομουσείου “Ελένη Τζιβάνη”, καθώς και στη συνέχιση και διεύρυνση των δράσεων του Συλλόγου για μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Τη μουσική βραδιά θα πλαισιώσουν οι Γιαμαίοι, ο Λιάπης και ο Τσερές, με νησιώτικους και λαϊκούς σκοπούς.
Ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου “Η Κυβέλη” καλεί κατοίκους και επισκέπτες της Σάμου να βρεθούν στον Πύργο, να γευτούν τις παραδοσιακές συνταγές και να διασκεδάσουν σε ένα πανηγύρι με έντονο το στοιχείο της παράδοσης και της συλλογικότητας.





