Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της φοιτητικής στέγασης στη Σάμο πραγματοποιείται με την έγκριση αγοράς ακινήτου στο Καρλόβασι από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με στόχο την κατασκευή νέων φοιτητικών κατοικιών.
Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αγορά, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, ακινήτου το οποίο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις στο Καρλόβασι.
Η έκταση βρίσκεται στη θέση “Καζάκοι”, στο Μεσαίο Καρλόβασι, εντός των ορίων του οικισμού, και προορίζεται για την ανέγερση επιπλέον φοιτητικών εστιών, με σκοπό την κάλυψη των αυξημένων στεγαστικών αναγκών της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σάμου.
Η συνολική δαπάνη για την αγορά του ακινήτου, μαζί με τα συμβολαιογραφικά και λοιπά συναφή έξοδα, δεν θα ξεπεράσει τα 164.161,92 ευρώ.
Η χρηματοδότηση θα καλυφθεί από το εθνικό σκέλος του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μέσω του έργου “Αγορά ακινήτου/ων στη Σάμο για την κάλυψη αναγκών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε φοιτητικές κατοικίες”, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να απαντήσει σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι φοιτητές της Σάμου, καθώς η εξεύρεση προσιτής και κατάλληλης κατοικίας αποτελεί διαχρονική πρόκληση, ιδιαίτερα κατά την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους.
Με την προοπτική δημιουργίας νέων φοιτητικών εστιών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενισχύει τη φοιτητική μέριμνα στο νησί, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις υποδομές του, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και ελκυστικότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας στη Σάμο.



