Στην 60ή διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ Berlin, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη διοργάνωση τουρισμού παγκοσμίως, που πραγματοποιείται στη Γερμανία, στο Βερολίνο, από 3 έως 5 Μαρτίου, θα πάρουν μέρος οι δύο δήμοι της Σάμου.
Την αποστολή τους πλαισιώνουν η αντιδήμαρχος Διαχείρισης Περιουσίας και Τουρισμού δήμου Ανατολικής Σάμου, Σταματία Θωμασούλη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού δήμου Δυτικής Σάμου, Βαγγέλης Μαρνέζος, και η άμισθη ειδική σύμβουλος για θέματα Τουρισμού δήμου Ανατολικής Σάμου, Μαρίκα Νιώτη.
Επιπλέον, θα συμμετάσχουν μέλη της ομάδας εργασίας για θέματα τουρισμού του δήμου Ανατολικής Σάμου και επιχειρηματίες με γνώσεις στο τουριστικό προϊόν του προορισμού Σάμος.
Με αυτόνομο περίπτερο 20 τ.μ. που θα φιλοξενεί όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, οι δύο δήμοι θα προβάλουν τον προορισμό Σάμος, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα της ταυτότητάς του, την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά, το μοναδικό φυσικό τοπίο και τις σύγχρονες δυνατότητες φιλοξενίας του τόπου μας.
Σύμφωνα με τις δύο τοπικές δημοτικές Αρχές, “η αυτόνομη συμμετοχή σηματοδοτεί ένα αποφασιστικό βήμα διεθνούς δικτύωσης και ενίσχυσης της παρουσίας του προορισμού Σάμος στις παγκόσμιες τουριστικές αγορές.
Σε ένα περιβάλλον όπου συγκεντρώνεται το σύνολο της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, το περίπτερο των δύο δήμων λειτουργεί ως ζωντανός πυρήνας προβολής, συνεργασιών και στρατηγικών επαφών μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα:
Η Σάμος δεν ακολουθεί τις εξελίξεις – τις διαμορφώνει!
Με επαγγελματισμό, όραμα και αποφασιστικότητα, οι δύο δήμοι επενδύουν στον τομέα του τουρισμού και ανοίγουν νέους δρόμους για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
Η παρουσία στην ΙΤΒ δεν αποτελεί μόνο συμμετοχή σε μία τουριστική έκθεση, αλλά μία ξεκάθαρη πρόταση εμπειρίας, φιλοξενίας και προοπτικής, διεκδικώντας τη θέση που αξίζει στον προορισμό Σάμος στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”.


