Ιερείς της τοπικής μητροπόλεως με τις οικογένειές τους υποδέχθηκε την Τρίτη με πολλή χαρά και πατρική αγάπη ο μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσέβιος, στην αίθουσα του θρόνου του μητροπολιτικού μεγάρου, στην πόλη της Σάμου.
Μέσα σε εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, τα παιδιά έψαλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Ο μητροπολίτης απηύθυνε πατρικές ευχές προς όλους, συνεχάρη τους ιερείς για τη διακονία τους και ευλόγησε τις οικογένειές τους, ευχόμενος υγεία, ειρήνη και πνευματική πρόοδο κατά το νέο έτος στην “κατ’ οίκον εκκλησία” τους.
Προσέφερε δε δώρα και ευλογίες, στα παιδιά, στους ιερείς και στις πρεσβυτέρες, εκφράζοντας έμπρακτα την πατρική μέριμνα και την αγάπη της μητροπόλεως.
Ακολούθησε προσφορά γλυκισμάτων και ανταλλαγή ευχών.
Στο μεταξύ, ο κ. Ευσέβιος είχε την Κυριακή, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς (ΛΑΦ) Σάμου εορταστική συνάντηση και με φοιτητές και φοιτήτριες, με αφορμή τις εορτές του αγίου δωδεκαημέρου.
Ο σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με πατρική αγάπη τους νέους και τις νέες, αντάλλαξε μαζί τους εόρτιες ευχές και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν. Ακολούθησε και δεξίωση.
Σύμφωνα με τη μητρόπολη, “η συμμετοχή των φοιτητών ανέδειξε για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον της τοπικής Εκκλησίας για τη νεολαία και τη συνεχή μέριμνα του ποιμενάρχου μας για την πνευματική τους στήριξη”.
Φωτογραφίες: Μητρόπολη Σάμου





