Μέτρα τροχαίας θα λάβει αυτό το Σαββατοκύριακο η λιμενική Αρχή στην πόλη της Σάμου.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
α) Η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων το Σάββατο 2 Αυγούστου σε τμήμα της Χερσαίας Ζώνη Λιμένα Σάμου λόγω λήψης μέτρων τάξης και αστυνόμευσης κατά τη διεξαγωγή της Λευκής Νύχτας και της περιφοράς ιερών εικόνων και τιμίων λειψάνων Σαμίων αγίων.
Ειδικότερα, από 18:30 έως 02:00, και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση της εκδήλωσης και της περιφοράς χρόνο, παρακάμπτεται η κυκλοφορία οχημάτων και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση κάθε τροχοφόρου εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Σάμου, επί της παραλιακής οδού Θεμ. Σοφούλη από το ύψος της εξόδου του παλαιού επιβατικού λιμένα Σάμου έως τη συμβολή των οδών Ιωάννη Λεκάτη και Θεμιστοκλή Σοφούλη (Γεφυράκι), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για λόγους ασφάλειας και τάξης, λόγω της αναμενόμενης συσσώρευσης πολιτών στις εκδηλώσεις.
β) Η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Κυριακή 3 Αυγούστου σε τμήμα της Χερσαίας Ζώνη Λιμένα Σάμου, λόγω λήψης μέτρων τάξης και αστυνόμευσης κατά την διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης που διοργανώνει η ιερά μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας.
Συγκεκριμένα, από ώρα 19:20 έως 00:00, και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση της εκδήλωσης χρόνο, παρακάμπτεται η κυκλοφορία οχημάτων και απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση κάθε τροχοφόρου εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Σάμου, επί της παραλιακής οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη από τη συμβολή των οδών Θησέως και Θεμιστοκλή Σοφούλη έως τη συμβολή των οδών Φωτιάδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη (“Ξενία”), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για λόγους ασφάλειας και τάξης, λόγω της αναμενόμενης συσσώρευσης πολιτών στην εκδήλωση.
Η ΕΛ.ΑΣ.
Με τη σειρά της, η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου ενημέρωσε πως:
α) από τις 18:30 του Σαββάτου έως τις 02:00 της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη της Σάμου, λόγω της “Λευκής Νύχτας”, ως εξής
στην οδό Γράμμου, από τη συμβολή της με την οδό Θεμ. Σοφούλη έως τη συμβολή της με την οδό Π. Κουντουριώτη
στην οδό Πυθαγόρα
στην οδό Αγίου Νικολάου, από τη συμβολή της με την οδό Πυθαγόρα, έως τη συμβολή της με την οδό 25 ης Μαρτίου
στην οδό 25 ης Μαρτίου, από τη συμβολή της με την οδό Θεμ. Σοφούλη έως τη συμβολή της με την οδό Καλομοίρη
στην οδό Γυμν. Κατεβαίνη, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Σβορώνου έως τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Σταμάτη
στην οδό Αρχ. Κυρίλλου, από τη συμβολή της με την οδό Θεμ. Σοφούλη έως τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Σταμάτη
στην οδό Πασχάλη, από τη συμβολή της με την οδό Κανάρη έως τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Σταμάτη
στην οδό Φωτιάδου, από τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Σταμάτη έως την συμβολή της με την οδό Θεμ. Σοφούλη
στην πλατεία Ηρώων (μπροστά από τον ιερό ναό αγίου Σπυρίδωνος) και
στην οδό Γερογιαννάκη (παραπλεύρως του ιερού ναού αγίου Σπυρίδωνος).
β) από τις 19:30 της Κυριακής έως τις 00:00 της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στην πόλη της Σάμου, λόγω διεξαγωγής της μουσικής εκδήλωσης της μητρόπολης, στις οδούς:
στην οδό Πυθαγόρα
στην οδό Αγίου Νικολάου, από τη συμβολή της με την οδό Πυθαγόρα, έως τη συμβολή της με την οδό 25 ης Μαρτίου
στην οδό 25 ης Μαρτίου, από τη συμβολή της με την οδό Θεμ. Σοφούλη έως τη συμβολή της με την οδό Καλομοίρη
στην οδό Γυμν. Κατεβαίνη, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Σβορώνου έως την συμβολή της με την οδό Καπεταν Σταμάτη και
στην οδό Αρχ. Κυρίλλου, από τη συμβολή της με την οδό Θεμ. Σοφούλη έως τη συμβολή της με την οδό Καπετάν Σταμάτη.
Το Τμήμα Τροχαίας Σάμου θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή, καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.


