Πολύωρη μάχη με τις φλόγες για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Σάμου, έξω από το Βαθύ, έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές. Πλέον το πύρινο μέτωπο ελέγχεται πλήρως.
Η νέα φωτιά, σε συνέχεια ανάλογης στις 24 Ιουλίου, εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω και της φύσης των εύφλεκτων υλικών. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν την έναρξή της ακούστηκαν και εκρήξεις στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση, τα αίτια διερευνώνται.
Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με 8 οχήματα, 16 άνδρες και 2 ομάδες πεζοπόρων της 14ης ΕΜΟΔΕ, ενώ και εθελοντές συνέδραμαν, όπως κάθε φορά στο έργο της.
Και το πρωί της Πέμπτης σκαπτικά μηχανήματα “τακτοποίησαν” τον χώρο, σε συνεργασία με τους πυροσβέστες.
Όπως και την προηγούμενη Πέμπτη, οι φλόγες αποτέφρωσαν άλλα 2 στρέμματα με απορρίμματα.
Υπενθυμίζεται πως για την προηγούμενη πυρκαγιά από την Πυροσβεστική επιβλήθηκε πρόστιμο 14.040 ευρώ στην ανάδοχο εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων.
ΑΝΑ.Σ.Α.: Αίτημα έκτακτης σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου για τον ΧΥΤΑ





