Η Αγροτική και Τουριστική Επιχειρηματικότητα στην εποχή της Τεχνολογίας θα βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας στη Σάμο.
Στο πλαίσιο του 13ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου για την Ψηφιακή Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου από 7 έως 11 Ιουλίου, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στο Κτίριο Προβατάρη, στο Καρλόβασι, από 18:30 – 20:30.
Πάνελ ομιλητών
Μαρία Καλυβάκη (συντονίστρια), καθηγήτρια Μάρκετινγκ, Minnesota State University, ΗΠΑ
Αργυρώ Αναστασίου, επιχειρηματίας – παραγωγός τροφίμων
Γιάννης Βαλσαμίδης, ελαιοκαλλιεργητής και ελαιοπαραγωγός
Γιώργος Ματθαίου, ειδικός Εναλλακτικού Τουρισμού
Αγγελική Σουρρή, πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Σάμου
Κατερίνα Σταύρου, ξενοδόχος, γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου & Ικαρίας.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Γιάννη Χαραλαμπίδη.
Στην ημερίδα θα γίνουν εισηγήσεις και θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την καινοτομία στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα, όπως οι νέες αγροτικές τεχνολογίες και οι νέες προσεγγίσεις στον τουρισμό, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ψηφιακή καινοτομία και το σύγχρονο ψηφιακό μάρκετινγκ, και οι ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης στο νησί μας.
Στο πλαίσιο του πάνελ, θα αναλυθεί η δυναμική της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα ως κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σάμου, θα συζητηθούν τα βασικά εμπόδια και οι προκλήσεις στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών.