Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή Σαμίων, Ικαρίων και Φουρνιωτών από την Αθήνα και τον Πειραιά, και άλλων πιστών, τελέσθηκε την Παρασκευή η ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον Πειραιά, στο ιερό παρεκκλήσιο των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, κάτω από τον καθεδρικό ιερό ναό της αγίας Τριάδας.
Ο μητροπολίτης κ. Ευσέβιος χοροστάτησε και μίλησε για την Παναγία του πάθους, των δακρύων και του πόνου.
Αναφέρθηκε και στα νησιά μας, επισημαίνοντας την υπογεννητικότητα και τις δυσκολίες της νησιωτικής ζωής και κάλεσε όλους να ανανεώνουν την αγάπη τους και τη θύμισή τους σε αυτά, ιδιαίτερα τώρα το Πάσχα.
Στη συνέχεια απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση της μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρὸ, με την εικόνα του Παντοκράτορος, στον διακεκριμένο στρατιωτικό-ιατρό και συγγραφέα, Αριστογείτωνα Χαραλαμπάκη, με καταγωγή από τον Πύργο της Σάμου.
Μετά την απόλυση, όλοι έλαβαν ως ευλογία από τον μητροπολίτη το ημερολόγιο τσέπης της μητροπόλεως, για το τρέχον έτος, αφιερωμένο στα 30 χρόνια ποιμαντορίας του κ. Ευσεβίου.
Φωτογραφίες: Μητρόπολη Σάμου





