Μια συνταγή για παραδοσιακούς σαμιώτικους λουκουμάδες με μέλι παρουσίασε στην εκπομπή “ΠΟΠ μαγειρική” της ΕΡΤ ο διάσημος Σαμιώτης σεφ, Ανδρέας Λαγός, με καλεσμένο τον ηθοποιό Χάρη Ρώμα.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής και τα υλικά!
Υλικά για 30 τεμάχια
Για το σιρόπι:
50 ml γλυκό μοσχάτο κρασί Σάμου
250 γρ. μέλι Σάμου από πορτοκάλια
Για τους λουκουμάδες:
250 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
30 ml σούμα ή τσίπουρο
9 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. μέλι Σάμου από πορτοκάλια
1/4 κ.γ. ανθός αλατιού
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
κανέλα
καρύδια χοντροσπασμένα
ξύσμα από πορτοκάλι
μέλι Σάμου από πορτοκάλια