fbpx

Νέα απάτη “market pass” στη Σάμο – Ταυτοποιήθηκε ο δράστης, το ποσό που απέσπασε

Άλλη μία υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από περίπου έντεκα μήνες περίπου, σε βάρος 64χρονου κατοίκου της Σάμου αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της τοπικής Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων.

Τη φορά αυτή ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του 54χρονος, Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 64χρονο, προσποιούμενο υπάλληλο λογιστικού γραφείου και, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταβολή επιδόματος market pass, απέσπασε στοιχεία από δύο τραπεζικές κάρτες του παθόντα και πραγματοποίησε συναλλαγές αξίας 1.398,86 ευρώ.

Ακολούθησε την ίδια ημέρα άλλη επικοινωνία του 64χρονου με άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, που με την ίδια μέθοδο – προσποιούμενο υπάλληλο λογιστικού γραφείου – κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να μεταφέρει – καταθέσει σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, συνολικά το χρηματικό ποσό των 13.021,50 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι 9.996 ευρώ εκ του μεταφερόμενου αυτού ποσού κατατέθηκαν σε λογαριασμό που ανήκει στον ταυτοποιηθέντα δράστη.

Η δε επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας (“αχυράνθρωπου” – “ghost person”).

Στα ίχνη του δράστη νέας απάτης στη Σάμο η ΕΛ.ΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!