Με τον νέο διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σάμου, αρχιπύραρχο Ευάγγελο Λιακόπουλο συναντήθηκε την Τρίτη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου, παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του νεοπροαχθέντος σε πύραρχο Γεωργίου Μιαούλη.
Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, συζητήθηκε το ζήτημα της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο, επισημάνθηκε η πολύ καλή συνεργασία, διαχρονικά, μεταξύ Πυροσβεστικής και δήμου Ανατολικής Σάμου, ενώ τονίστηκε και η μεγάλη συμβολή των εθελοντικών ομάδων του νησιού, τόσο στην πρόληψη, όσο και στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Διαπιστώθηκε, επίσης, η ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν τα συμβάντα που οφείλονται σε αμέλεια, αλλά και η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων που οδηγούν στη δημιουργία χωματερών με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.
Τέλος, συμφωνήθηκε η από κοινού διεκδίκηση της ενίσχυσης των εναέριων μέσω στο νησί μας.