ΠΒΑ: Αίτημα για ένταξη εγγειοβελτιωτικών έργων της Σάμου σε πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ

Αίτημα ένταξης 18 προτάσεων έργων και μελετών για την αντιμετώπιση των αρδευτικών αναγκών και την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Σάμο και άλλα νησιά του Β. Αιγαίου σε πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε προς το ΥΠ.Α.Α.Τ η Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στόχος των προτάσεων είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας που παρουσιάζονται στα νησιά του Βορείου Αιγαίο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι προτάσεις έργων και μελετών στη Σάμο είναι οι ακόλουθες:

1) Κατασκευή νέου αγωγού σύνδεσης των υφιστάμενων δεξαμενών Ίμβρασου – Νεροτριβιάς Τ.Ο.Ε.Β Κάμπου Χώρας.

2) Κατασκευή υπόγειου αγωγού σύνδεσης Πηγής “Στουρνάρι” Ίμβρασου – Δεξαμενή Ίμβρασου – Τ.Ο.Ε.Β Κάμπου Χώρας.

3) Υπογειοποίηση τμημάτων αρδευτικού δικτύου Τ.Ο.Ε.Β Κάμπου Χώρας, τοποθέτηση κεντρικών κρουνών, βανών καθαρισμού και λοιπών εξαρτημάτων (τα τμήματα αυτά είναι υπέργεια εκτεθειμένα σε φθορές από διελεύσεις ελκυστήρων, αυτοκινήτων κ.λ.π) – μήκος αγωγών 800 μέτρα.

4) Μελέτη κατασκευής νέου υπόγειου αρδευτικού δικτύου περιοχής δικαιοδοσίας Τ.Ο.Ε.Β Καρλοβάσου (θα αντικαταστήσει υφιστάμενο υπέργειο κλειστό δίκτυο σωλήνων πολυαιθυλενίου και γαλβανισμένων με ταχυσυνδέσμους).

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!