Τις αναλύσεις νερού που πραγματοποιήθηκαν από πιστοποιημένο φορέα τον Σεπτέμβριο του 2024, από τις οποίες, όπως σημειώνει, “δεν προκύπτει κανένας επιβαρυντικός παράγοντας και επομένως κρίνεται ασφαλής η χρήση του νερού από το δίκτυο υδροδότησης του δήμου”, δημοσιοποιεί η δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου.
Αφορούν τα εξής 9 σημεία ελέγχου: Χώρα Βρύση Αγ. Παρασκευή, Κοινότητα Χώρας, Κουμαραδαίους, Πύργο, Μύλους, Παγώνδα, Ηραίον, Πυθαγόρειο και Μυτιληνιούς (Θεοχάρη). Για το κάθε σημείο γίνονται μικροβιολογικές και μέρος φυσικοχημικών εξετάσεων.
Ο δήμος ελέγχει το παρεχόμενο νερό με βάση όσα σχετικά προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και τα αποτελέσματα των ελέγχων θα γνωστοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας του, καθώς μέσω των ΜΜΕ.
Η συχνότητα των δειγματοληψιών και του ελέγχου του νερού προκύπτει βάσει του μόνιμου πληθυσμού σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Αναλυτικά, τα έγγραφα των αναλύσεων του νερού μπορείτε να τα δείτε στην ιστοσελίδα του δήμου Ανατολικής Σάμου, στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση.
Δείτε και τις αναλύσεις νερού που έγιναν τον φετινό Αύγουστο σε άλλα 8 σημεία: Άνω Βαθύ (Πλάτανος), Παλαιόκαστρο (Πλατεία), Καλούσο, Κοκκάρι (βρύση), Άγιο Κωνσταντίνο, Δεξαμενή Σούτος (Έξοδος), Στάδιο, 3ο Δημοτικό Σχολείο.


