fbpx

Το σαμιώτικο μοσχάτο στο Star Channel και την ιταλική “La Republica”: ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο δημοσιογραφικές αποστολές, μία από Ελλάδα και μία από Ιταλία, κατέγραψαν την Τρίτη τον μοναδικό σαμιακό αμπελώνα, την πατρογονική καλλιέργεια και τις ορεινές πεζούλες ξερολιθιάς, τις ξεχωριστές οινοποιήσεις και τους οίνους ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης του ΕΟΣ Σάμου.

Η πρώτη αποστολή ήταν αυτή του Star Channel με την Κλέλια Χαρίση, που επιμελείται δημοσιογραφικά και παρουσιάζει την εκπομπή «Αποστολή» και μία, από την πασίγνωστη ιταλική «La Republica» με τον εξειδικευμένο food & wine journalist David Zonta.

Η δημοσιογραφική καταγραφή περιλάμβανε ξενάγηση σε ορεινούς αμπελώνες, γνωριμία με τους αμπελοκαλλιεργητές που διατηρούν την ιστορικότητα και την παράδοση αναλλοίωτες, ενημέρωση σχετικά με τις καινοτόμες οινοποιήσεις που εφαρμόζει ο ΕΟΣ Σάμου και φυσικά, οινογευστική δοκιμή με τα πολυβραβευμένα σαμιώτικα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού.

Οι δημοσιογραφικές αποστολές συνοδευόμενες από τον αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Σ Σάμου, Στέλιο Μιχάλαινα, τον εμπορικό διευθυντή, Τίτο Φραντζή, και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, Μαργαρίτα Ικαρίου, ανέβηκαν σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, με κλίσεις του εδάφους που πολλές φορές ξεπερνούσαν το 30%.

Κατέγραψαν τηλεοπτικά τις αναβαθμίδες κυριολεκτικά κρεμασμένες στο γκρεμό, που χωρούν ίσα- ίσα μια σειρά πρέμνων, αποτελώντας εν τοις πράγμασι την έκφραση της «ηρωικής» αμπελουργίας. Με το βαθμό δυσκολίας της καλλιέργειας να αυξάνει, αφού προστίθεται και η βιολογική-βιοδυναμική προσέγγιση.

Ο όρος “ηρωική αμπελουργία” καθιερώθηκε από το Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Ανάδειξης της Ορεινής Αμπελουργίας (Cervim), έναν διεθνή οργανισμό που δημιουργήθηκε το 1987 και αναφέρεται κυρίως σε αμπέλια τα οποία βρίσκονται σε απόκρημνες πλαγιές και η καλλιέργειά τους πραγματοποιείται κάτω από δύσκολες συνθήκες .

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το καινοτόμο οινοποιείο ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης, (ένα μικρό οινοποιείο μέσα στη μεγάλη μονάδα Οινοποίησης του ΕΟΣ Σάμου) όπου και αναλύθηκε όλη η διαδικασία οινοποίησης, που ξεκίνησε από τα γαλλικά αυγά και τους αμφορείς και κατέληξε στα δρύινα βαρέλια όπου ωριμάζουν τα «διαμάντια» του Αιγαίου.

Σε ορεινό γαστρονομικό σημείο με καταπληκτική θέα, έχοντας το προνόμιο να ατενίζουν ταυτόχρονα Βορρά και Νότο, πραγματοποιήθηκε συνταίριασμα εδεσμάτων σαμιακής αγροτοδιατροφής με τη βασική γκάμα οίνων του Συνεταιρισμού Σάμου.

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ φωτογραφίες από τις επισκέψεις των δημοσιογραφικών αποστολών του Star Channel και της “La Republica” στον σαμιακό αμπελώνα!

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!