fbpx

Διακοπές στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σάμο!

Ρεπορτάζ για μια πρωτοποριακή κίνηση Πανεπιστημίου Αιγαίου, που είναι η δυνατότητα καλοκαιρινών διακοπών στις φοιτητικές εστίες Σάμου, Μυτιλήνης και Χίου για πανεπιστημιακούς, ερευνητές και φοιτητές από όλα τα ελληνικά πανεπιστήμια, φιλοξενεί η “Καθημερινή”.

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Απόστολου Λακασά αναφέρει αναλυτικά:

Μικρό ψυγείο σε κάθε δωμάτιο, καθημερινή καθαριότητα, πετσέτες, δωρεάν Wi-Fi, κοινόχρηστα κουζίνα και πλυντήρια/στεγνωτήρια, ενώ υπάρχει και φύλαξη. Και φυσικά, δικό τους μπάνιο. Αυτές είναι οι παροχές των δωματίων των φοιτητικών εστιών που προσφέρει, έναντι χαμηλού αντιτίμου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε όποιον πανεπιστημιακό, φοιτητή ή ερευνητή θελήσει να ταξιδέψει για το καλοκαίρι σε Λέσβο, Χίο ή Σάμο.

«Αυτό το καλοκαίρι ανοίγουμε τις Φοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να σας υποδεχθούν» είναι το σύνθημα του ιδρύματος. Η κίνηση είναι ιδιαίτερη, καθώς έως τώρα κανένα ελληνικό ΑΕΙ δεν είχε αποφασίσει να αξιοποιήσει τουριστικά κάποιο ακίνητό του, και η απόφαση αυτή δείχνει ότι το κλίμα στα ΑΕΙ αλλάζει και τα ιδρύματα αποφασίζουν να αναζητήσουν κονδύλια όχι μόνο από το ερευνητικό έργο τους.

Όποιος πανεπιστημιακός, φοιτητής ή ερευνητής επιθυμεί να ταξιδέψει το καλοκαίρι σε Λέσβο, Χίο ή Σάμο μπορεί να μείνει στις φοιτητικές κατοικίες με χαμηλό αντίτιμο.

Ειδικότερα, οι ιδιόκτητες φοιτητικές εστίες του νησιωτικού ιδρύματος διαθέτουν 140 κλίνες στη Μυτιλήνη, 160 στη Χίο και 170 στη Σάμο. «Δηλώστε το ενδιαφέρον σας τώρα και ταξιδέψτε στη Μυτιλήνη, στη Χίο ή στη Σάμο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2024. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου είναι να αποτελεί μέλος πανεπιστημιακού ιδρύματος ή ερευνητικού κέντρου», λέει η πρόσκληση. Βεβαίως, τονίζεται ότι «η διάθεση των δωματίων παρέχεται κατά προτεραιότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στις εκπαιδευτικές δράσεις του ιδρύματος (θερινά σχολεία, διακρατικές συναντήσεις κ.λπ.)».

Τα δωμάτια θα διατεθούν από την 1η Ιουλίου έως και τις 25 Αυγούστου. Η τιμή διανυκτέρευσης για το μονόκλινο δωμάτιο είναι 22 ευρώ και για το δίκλινο δωμάτιο είναι 27 ευρώ (ο ΦΠΑ περιλαμβάνεται στις τιμές). Το ίδρυμα δίνει τη δυνατότητα για κράτηση δωματίου μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα τύπου «booking» με επιλογές δωματίων και υπηρεσιών.

Ένα από τα δωμάτια όπου μπορεί φέτος, για πρώτη φορά, να περάσει τις διακοπές του κάποιο μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Μάλιστα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://esties.aegean.gr/ υπάρχουν πληροφορίες και φωτογραφίες των φοιτητικών εστιών, ενώ αναφέρονται και αξιοθέατα και προτάσεις. Χαρακτηριστικά, μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Λέσβου είναι το Κάστρο της Μυτιλήνης, το Αρχαίο Θέατρο, το Μουσείο Θεόφιλου, το Βυζαντινό Μουσείο, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο Μόριας, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, η Πινακοθήκη Μυτιλήνης, η Μονή Αγίου Ραφαήλ, ενώ υπάρχουν «πολλές όμορφες παραλίες, όπως ο Αγιος Ισίδωρος, ο Μόλυβος, η Εφταλού και τα Βατερά, που προσφέρουν καθαρά νερά και χαλαρωτική ατμόσφαιρα».

Για τη Χίο η ιστοσελίδα περιλαμβάνει στα πιο διάσημα αξιοθέατα το Κάστρο, το Μοναστήρι της Αγίας Μαρκέλλας, το Μουσείο Χίου, τα Μαστιχοχώρια και προτείνει παραλίες όπως τα Μαύρα Βόλια, η Αγία Δύναμη, τα Βρουλίδια, «όλες με καθαρά νερά και φυσική ομορφιά».

«Μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Σάμου είναι το Ηραίο, το Πυθαγόρειο, το Ευπαλίνειο Ορυγμα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής, ο Αγιος Ιωάννης Ελεήμων κ.ά. Επίσης, η Σάμος διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, όπως το Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι, η Τσαμαδού και το Ποτάμι. Καθαρές θάλασσες και χρυσαφένιες αμμουδιές προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για κολύμπι και χαλάρωση», αναφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για το νησί.

Οσο για τους φοιτητές του ΑΕΙ που μένουν στις εστίες το δεκάμηνο λειτουργίας του, ο πρύτανης του ιδρύματος Δημήτρης Παπαγεωργίου διευκρίνισε στην «Κ» ότι «μπορούν να παραμείνουν στο δωμάτιο το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου καταβάλλοντας 60 ευρώ τον μήνα. Για όσους αποχωρήσουν, τα πράγματά τους θα φυλαχθούν από το ίδρυμα δωρεάν».

Βέβαια, υπάρχουν αντιδράσεις, όπως αυτή του ΜΑΣ (φοιτητική παράταξη προσκείμενη στο ΚΚΕ), που υποστήριξε ότι «κάνουν έξωση οικότροφων φοιτητών για να κάνουν τα δωμάτιά τους τουριστικά καταλύματα», ζητώντας να ανακληθεί «η απαράδεκτη απόφαση».

Πηγή: Kathimerini.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!