Οι γεύσεις της Σάμου συνεχίζουν να κάνουν αίσθηση και στο εξωτερικό! Εν προκειμένω, για άλλη μια φορά, τα χειροποίητα ταχινοπιτάκια “Theorima”, που παρασκευάζει η Αργυρώ Αναστασίου στο εργαστήριό της στο Καρλόβασι και διατίθενται σε Ελλάδα και εξωτερικό, απέσπασαν νέες διεθνείς διακρίσεις.
Τη φορά αυτή, σειρά είχε ο διαγωνισμός Mediterranean Taste Awards 2024 στο Λονδίνο, όπου:
Χρυσό βραβείο για το ταχινοπιτάκια με πορτοκάλι & σοκολάτα
Ασημένιο βραβείο για τα κλασικά και σοκολατένια ταχινοπιτάκια
Ασημένιο βραβείο για τα τρουφάκια με γλυκό κρασί.
“Σε λίγες μέρες τα καινούρια βραβεία θα κοσμούν τις συσκευασίες των προϊόντων μας!”, λέει με χαρά η κ. Αναστασίου.
“Κανείς δεν μπορεί να τα αντιγράψει, αυτό είναι το μυστικό τους!”, έχει πει στο Samos Voice η κ. Αναστασίου.
Με σπουδές στην Αμερική, ήταν μέχρι πριν 15 χρόνια κατ’ επάγγελμα εκπαιδευτικός, της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.
Ώσπου, άλλαξε ρότα ριζικά, έβγαλε αυτοδίδακτη το μεράκι της στη ζαχαροπλαστική.
“Είναι δικές μου συνταγές τα ταχινοπιτάκια μου, με φύλλο, ψημένα στα φούρνο, με ταχίνι και φουντούκι, κάτι το διαφορετικό, μοναδικό προϊόν σε όλον τον κόσμο!”, λέει με καμάρι.
Δείτε όλη τη λίστα με τους νικητές του 2024.