Έχουν το κάτι διαφορετικό, γίνονται ανάρπαστα, πωλούνται όχι μόνο στη Σάμο, αλλά και στην Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις, φθάνουν και σε Γερμανία – Λουξεμβούργο, “σαρώνουν” τα βραβεία σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και εκτός συνόρων!
Τα ταχινοπιτάκια και τα τρουφάκια με τη φίρμα “Theorima γλυκά από τη Σάμο” της Αργυρώς Αναστασίου, από τα Κοντακαίικα, πήραν φέτος τον Φεβρουάριο και άλλα βραβεία αναγνώρισης της γεύσης τους, της ποιότητάς τους!
Συγκεκριμένα, διακρίθηκαν στα βραβεία Athens Fine Food Awards ως εξής:
Κατηγορία: DRY FOOD 2024-Καλύτερο ξηρό τρόφιμο: Χάλκινο για τα χειροποίητα ταχινοπιτάκια
** (αστέρια) για τα χειροποίητα ταχινιοπιτάκια
** για τα χειροποίητα ταχινοπιτάκια με πορτοκάλι & σοκολάτα
* για τα απλά κλασικά ταχινοπιτάκια με φουντούκι
* για τα τρουφάκια σοκολάτας με κρασί και μέλι Σάμου.
Επίσης προ ημερών, και στη Θεσσαλονίκη, τα σαμιώτικα ταχινοπιτάκια είχαν την τιμητική τους, βραβεύτηκαν με χρυσά (το κλασικό και το σοκολατένιο), ασημένιο (η τρούφα) και χάλκινο (το πορτοκάλι-σοκολάτα) στα Gourmet Exhibition.
Τα ίδια ταχινοπιτάκια πήραν βραβεία τόσο το 2020, όσο και το 2021 και στην Αγγλία, στα Great Taste Awards!
“Κανείς δεν μπορεί να τα αντιγράψει, αυτό είναι το μυστικό τους!”, δηλώνει στο Samos Voice η κ. Αναστασίου.
Με σπουδές στην Αμερική, ήταν μέχρι πριν 14 χρόνια κατ’ επάγγελμα εκπαιδευτικός, της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας.
Ώσπου, άλλαξε ρότα ριζικά, έβγαλε αυτοδίδακτη το μεράκι της στη ζαχαροπλαστική, διατηρεί σήμερα παρασκευαστήριο στο Καρλόβασι.
“Είναι δικές μου συνταγές τα ταχινοπιτάκια μου, με φύλλο, ψημένα στα φούρνο, με ταχίνι και φουντούκι, κάτι το διαφορετικό, μοναδικό προϊόν σε όλον τον κόσμο!”, λέει με καμάρι.