fbpx

ΒΙΝΤΕΟ: Η άσκηση ετοιμότητας για σεισμό και τσουνάμι στη Σάμο!

Την άσκηση ετοιμότητας “SAMOSWAVE23-CW” για σεισμό και τσουνάμι στην πόλη της Σάμου διοργάνωσαν την Τρίτη ο δήμος Ανατολικής Σάμου και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δράση εντάσσεται στην ευρωπαϊκή άσκηση της Unesco “NEAMWave23” και σε αυτή συμμετέχουν χώρες της Μεσογείου, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Γαλλία και η Τουρκία. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “CoastWAVE”, που συντονίζει η Unesco και χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Σκοπός της άσκησης ήταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και η καλύτερη προετοιμασία της πόλης της Σάμου για την περίπτωση εκδήλωσης τσουνάμι – όπως έγινε στον φονικό σεισμό του 2020.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!