Θετικός είναι ο απολογισμός στα περισσότερα τουριστικά γραφεία της Σάμου λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί και επίσημα η τουριστική περίοδος στο νησί.
Για παράδειγμα, οι αφίξεις από το εξωτερικό ξεπέρασαν κατά 5% τις αφίξεις του 2019, που ήταν η χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό στο νησί.
Όσον αφορά τον τουρισμό από την γείτονα χώρα η κίνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ από όλους τους επιχειρηματικούς παράγοντες το συμπέρασμα ήταν το ίδιο, ότι δηλαδή τόνωσαν την τοπική αγορά. Συνολικά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνολικά πάνω από 200.000 τουρίστες από την Ευρώπη αλλά και την γείτονα χώρα επισκέφθηκαν την Σάμο.
Οι νέες προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για τον τουρισμό της κρουαζιέρας σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τους επισκέπτες σε διήμερα και εβδομαδιαία ταξίδια από την Τουρκία αναμένεται να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση την επόμενη χρονιά.
Στόχος είναι η δημιουργία υποδομών στα δύο λιμάνια Σάμου και Πυθαγορείου για τον τουρισμό της κρουαζιέρας καθώς και η βελτίωση των υφιστάμενων στις πύλες εισόδου. Σε κάθε περίπτωση έχει διαφανεί ότι για να υπάρξει αύξηση του αριθμού των τουριστών απαιτούνται νέες ξενοδοχειακές μονάδες ή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Πηγή: ERTNews.gr


