fbpx

“Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δ. Σάμου”: Οι θέσεις για την ασφάλεια πολιτών & υποδομών

Οι θέσεις του συνδυασμού “Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου” με υποψήφιο δήμαρχο Δυτικής Σάμου τον Δημήτρη Βασιλάκη, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΤHΡΙΩΝ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Επειδή πλέον οι δήμοι με σειρά νόμων και δη με τον τελευταίο Ν. 4662/20 έχουν θεσμική υποχρέωση σχεδιασμού αντιμετώπισης κινδύνων από καταστροφές, από τις οποίες μπορεί να απειληθούν, όπως πλημμύρες, κατολισθήσεις, κεραυνοί, τεχνολογικές, υγείας, ανθρωπογενείς, και επειδή ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση, δημοσιοποιούμε κάποιες σκέψεις μας και ερωτήματα που βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Συνεργασία εθελοντικών ομάδων, Στρατού, Πυροσβεστικής, υγειονομικών υπηρεσιών, επίταξη μηχανημάτων ιδιωτών, πάντα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.

Εισήγηση τροποποίησης του Νόμου 2612/98 για μεγαλύτερη εμπλοκή του δασαρχείου στη δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση.

Να υπάρχει σωστή ανάγνωση των κινδύνων, γι’ αυτό απαιτείται η εκπροσώπηση στα συμβούλια όλων των κοινοτήτων και διαβούλευση προτάσεων και συμμετοχή τους στην εφαρμογή των αποφάσεων.

Επειδή όλη η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες ζει μαζί με τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ένα δράμα, κατάσταση όμως την οποία μπορεί και εμείς εδώ στη Σάμο και ιδιαίτερα στον δήμο μας να αντιμετωπίσουμε, ρωτάμε τη δημοτική Αρχή:

Πόσο έτοιμοι είμαστε ως δήμος να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια καταιγίδα;

Είναι οι δίοδοι του νερού καθαροί; έχουν αποκατασταθεί στις φυσικές τους διαστάσεις;

Π.χ. το Κερκήτειο ρέμα, στο σημείο πίσω από το δημιουργηθέν parking, έχει το κατάλληλο πλάτος να χωρέσει τον όγκο του νερού που θα κατέβει από Καναπτσέικα και Λέκκα;

Το ρέμα του Αγ. Φανουρίου, που κατεβαίνει από τη γέφυρα προς το νεκροταφείο του Νέου Καρλοβάσου, περνάει κάτω από την γέφυρα και κατευθύνεται πίσω από την Τράπεζα Πειραιώς, έχει ακόμα τις διαστάσεις ενός σωλήνα; Αν ναι, να περιμένουμε πλημμύρα;

Τα ερωτήματα αυτά και οι σκέψεις, δεν έχουν αντιπολιτευτικό-ψηφοθηρικό χαρακτήρα, αλλά γίνονται χάριν ενημέρωσης και τόνωσης της ασφάλειας των δημοτών της πόλης του Καρλοβάσου.

Οι πολίτες πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς, ειδικά τώρα με όλα αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην πατρίδα μας και παρατηρείται έλλειμα πολιτικής συγκρότησης και σχεδιασμού.

Πρέπει η Πολιτική Προστασία να μπει άμεσα στην προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής και τα σχέδια να μη μένουν ως κενά χαρτιά στα συρτάρια.

Η κοινωνία να κάνει τη σωστή κίνηση, επιλέγοντας και ψηφίζοντας τη «Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δ. Σάμου».

 

Related Articles

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

error: Content is protected !!