Την αντικατάσταση της ΑΕΚ, που είχε δικαίωμα συμμετοχής στη Volley League για τη σεζόν 2023-24, αποφάσισε την Τετάρτη το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ, καθώς η αθηναϊκή ομάδα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της στο τμήμα βόλεϊ.
Γιατί το θέμα αυτό αφορά τον Κέρκη Σάμου;
Αποφασίστηκε η αντικατάσταση αυτή να γίνει όχι με καθαρά αγωνίστηκα κριτήρια, δηλαδή με την επιλογή της ομάδας που τερμάτισε τρίτη στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία Pre League τη σεζόν 2022-23 (Κέρκης Σάμου), αλλά με τη χρήση wild card και με κριτήρια απόκτησής της τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Η ομάδα της Σάμου την Πέμπτη 31 Αυγούστου απέστειλε επίσημα στην ΕΣΑΠ την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση αυτής της wild card.
“Η συμμετοχή στην πρώτη κατηγορία για εμάς είναι ένα όνειρο και ο βασικός στόχος μας από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας του τμήματος πριν 10 χρόνια.
Με την εκπλήρωση αυτού του στόχου, στο νησί μας ανοίγονται νέες ευκαιρίες και πλεονεκτήματα όπως:
Με την έλευση στη Σάμο προπονητών με εξειδίκευση στο άθλημα της πετοσφαίρισης και αθλητών με εμπειρία σε αυτό, αμέσως μπορεί να στηθεί ένα μεγάλο δίκτυο ακαδημιών σε όλο το νησί της Σάμου και να υποστηριχθεί με το καλύτερο δυνατό προσωπικό.
Εάν για τους κατοίκους της Σάμου οι αγώνες μας στην Α2 και στην Pre League ήταν τόσο ελκυστικοί έτσι ώστε να γεμίζουν τα γήπεδά μας και ένα ολόκληρο νησί να κινείται στους ρυθμούς του κάθε αγώνα, σκεφτείτε τι αντίκτυπο θα έχει για όλους μας η παρουσία των κορυφαίων ομάδων της χώρας στον τόπο μας.
Πλέον κάθε Σαββατοκύριακο το νησί μας θα προβάλλεται από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα της χώρας, καθώς θα αγωνίζεται στην μεγαλύτερη κατηγορία της Ελλάδας.
Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία τις εξελίξεις, που σίγουρα θα αλλάξουν την αθλητική ιστορία ενός ολόκληρου ακριτικού νησιού” τονίζουν οι άνθρωποι της σαμιακής ομάδας.