fbpx

Στον εισαγγελέα για το νερό και οι κάτοικοι του Κοκκαρίου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου από τις 24 Ιουλίου οι κάτοικοι του Κοκκαρίου, σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν καθημερινά εδώ και ενάμισι μήνα. Τη Δευτέρα 14/8 ξεκινούν και οι καταθέσεις τους στο Α.Τ. Σάμου.

Πιο αναλυτικά, το σχετικό κείμενο που υπέγραψαν όλοι τους έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κατοίκων Τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου (Δήμος Ανατολικής Σάμου)

ΚΟΙΝ: 1) Εισαγγελία Σάμου

2) Κ. Δήμαρχο Δήμου Ανατολικής Σάμου

3) πρόεδρο Τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου κ. Δημήτριο Γαλανή

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες

Τα τελευταια τρία(3) συναπτά έτη, οι κάτοικοι της κοινότητας Κοκκαρίου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης το οποίο εντείνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και ενώ τα προηγούμενα έτη η κατάσταση μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς «υποφερτή», φέτος αρκετές περιοχές της κοινότητας υποφέρουν από πολυήμερη και παντελή έλλειψη υδροδότησης. Κατόπιν τούτου, από την 4η Ιουλίου 2023 (ημερομηνία έναρξης της πλήρους λειψυδρίας κάποιων περιοχών) έγιναν από πληττόμενους κατοίκους επανειλημμένες προσπάθειες ενημέρωσης και επικοινωνίας (κατ’ ιδίαν, τηλεφωνικώς, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κτλ) με τον κ. Πρόεδρο Δημήτρη Γαλανή, αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, καθώς ουδείς δεν έλαβε από «αρμόδια χείλη» μια σαφή απάντηση επίλυσης του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Δυτ. Τεπέ υπάρχει καθημερινά πλήρης απουσία νερού από τις 7.30-8.00 το πρωί έως τις 2.00 τα ξημερώματα της επομένης. Τις υπόλοιπες λιγοστές ώρες η ποσότητα του νερού που «τρέχει» από τις βρύσες των κατοίκων είναι μηδαμινή, καθιστώντας αδύνατη κάθε χρήση αυτού. Το ίδιο ακριβώς «φαινόμενο» παρατηρείται και σε άλλες περιοχές περιμετρικά της κοινότητάς μας, όπως η περιοχή κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, αλλά και στην περιοχή της Τσαμαδού.

Οι πληττόμενοι κάτοικοι δε, προσπαθούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους με την αγορά εμφιαλωμένου νερού, ακόμα και για τη χρήση του μπάνιου ή κουβαλώντας με ιδία μέσα (βυτία, κτλ) νερό από γεωτρήσεις γνωστών και φίλων. Ανήμποροι ηλικιωμένοι και βρέφη της περιοχής στερούνται καθημερινά την επαρκή πρόσβαση σε κάτι που σε μια ευνομούμενη κοινωνία θα έπρεπε να θεωρείται «κοινωνικό αγαθό» και «ανθρώπινο δικαίωμα».

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες, βίντεο), που αποτυπώνουν τον επί καθημερινής βάσης Γολγοθά που βιώνουν αρκετά μέλη της κοινότητάς μας.

Και σαν να μην έφτανε ο προσωπικός Γολγοθάς των κατοίκων για λίγες σταγόνες νερό εν μέσου θερινού καύσωνα, όλο αυτό το γεγονός δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους και τους ξένους επισκέπτες του «τουριστικού Κοκκαρίου», δημιουργώντας επιπλέον βιοποριστικά προβλήματα στους κατοίκους, αφού, όπως είναι φυσικό, απογοητευμένοι τουρίστες γυρίζουν στις χώρες τους όχι και με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όλα τα παραπάνω είναι βεβαίως από καιρό γνωστά στους καθ’ ύλην αρμόδιους (πρόεδρο κοινότητας Δημήτριο Γαλανή, Δήμαρχο Αν. Σάμου Στάντζο Γεώργιο και Αντιδήμαρχο Μιχάλη Μητσό) , αλλά δυστυχώς έως σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ για την εξεύρεση κάποιας βιώσιμης λύσης.

Αντιλαμβανόμενοι λοιπόν την πλήρη απαξίωση της Δημοτικής αρχής προς εμάς για την επίλυση του αληθούς και άδικου προβλήματός μας και διακατεχόμενοι από το συναίσθημα της προστασίας των οικογενειών και των λοιπών συγχωριανών μας, εξασφαλίζοντας το αυτονόητο(ποιοτικά επαρκή νερό για όλους)

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ την άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος και αποκατάσταση της επαρκούς υδροδότησης όλων των κατοίκων της κοινότητάς μας.
Εναλλακτικά θα προχωρήσουμε σε προσφυγή ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και αρχής, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Οι κάτοικοι της Τοπικής κοινότητας Κοκκαρίου Σάμου, 24 Ιουλίου 2023″.

Αναφορά-καταγγελία πολιτών της Δυτ. Σάμου στον εισαγγελέα για την έλλειψη νερού

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!