fbpx

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Γιατί ζήτησα επανακαταμέτρηση των σταυρών στα ψηφοδέλτια

Τους σταυρούς από όλα, τα 112, εκλογικά τμήματα του Νομού μετράει εκ νέου την Τετάρτη το Πρωτοδικείο Σάμου. Κι αυτό από τη στιγμή που αίτημα επανακαταμέτρησης υπέβαλε ο εκ των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με την αρχική μέτρηση, υπολείπεται 3 ψήφων της Βασιλικής Ευστρατίου.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτής επανεξελέγη ο Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο ίδιος ο κ. Αγγελόπουλος εξήγησε πως “το αίτημά μου για επανακαταμέτρηση των σταυρών στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Σάμου, δεν είναι κάτι πρωτοφανές σε εκλογικές αναμετρήσεις. Το προβλέπει ο νόμος και έχει ζητηθεί και διεξαχθεί δεκάδες φορές, ακόμη και σε περιπτώσεις με τριψήφιες ή και τετραψήφιες επίσης διαφορές -με τα αποτελέσματα να προκαλούν, συχνά, έκπληξη. Με την τελική καταμέτρηση στο Νομό Σάμου να παρουσιάζει μια διαφορά μόλις 3 σταυρών μεταξύ δεύτερου και τρίτου, δηλαδή αριθμό απολύτως μέσα στα όρια του πιθανού ανθρώπινου λάθους, μια επανακαταμέτρηση είναι, θεωρώ, επιβεβλημένη για λόγους, πρωτίστως, δημοκρατικής τάξης, διότι στις εκλογές, η λαϊκή βούληση πρέπει να εκφράζεται με απόλυτα ακριβή τρόπο.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η καταμέτρηση στα 112 εκλογικά τμήματα του Νομού, δίνει στη γαλάζια παράταξη κι έναν δυσανάλογα μεγάλο (πολύ πάνω από 1.000) ψηφοδέλτια είτε χωρίς σταυρό, είτε με δύο ή και τρεις -οπότε η ψήφος προσμετράται στο κόμμα, αλλά κανείς απ’ τους υποψηφίους δεν πιστώνεται προτίμηση.

Με έμφαση θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι λόγοι που ζήτησα επανακαταμέτρηση δεν είναι προσωπικοί, αλλά ηθικής τάξεως και σεβασμού στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών.

Η παράταξή μας παραμένει αρραγής και αφοσιωμένη στο σκοπό μας, που είναι η αυτοδυναμία με μεγάλη πλειοψηφία στις ερχόμενες εκλογές.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας γι’ αυτό το σκοπό, στις λίγες εβδομάδες που απομένουν…”.

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Νομού Σάμου “συγχαίρει τους υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του Νομού μας, καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, κα Βασιλική Ευστρατίου και κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο καθώς και όλες τις Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες για την σαρωτική νίκη του κόμματος μας στον Νομό μας.

Πολλά συγχαρητήρια για την επανεκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα στον καθηγητή Χριστόδουλο Στεφανάδη που θα συνεχίσει το άξιο έργο του στον Νομό μας!

Όπως ανακοίνωσε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το νικηφόρο για τη Νέα Δημοκρατία αποτέλεσμα της Κυριακής «τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής: οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας, με πιο τολμηρές αλλαγές ώστε να καλύψουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει ακόμα από την Ευρώπη».

Η «έγκριση» αυτή πρέπει να επικυρωθεί στις εκλογές που προγραμματίζονται για τις 25 Ιουνίου. Η κάλπη, το πρωί εκείνης της ημέρας θα είναι άδεια. Και πρέπει να γεμίσει ως το βράδυ,  με τις ψήφους όχι μόνο εκείνων που ψήφισαν την Κυριακή για μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και κάποιων που δεν πήγαν στην κάλπη ή ψήφισαν άλλο κόμμα. Οι εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ψηφίσαμε και δίνει bonus στο πρώτο κόμμα, αλλά για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία, που θα προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα απαιτείται όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό. Η άδεια κάλπη της 25ης Ιουνίου πρέπει να γεμίσει με ακόμη περισσότερα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας από αυτά της Κυριακής και μεγαλύτερη δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να προχωρήσει Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά.

Στη νέα προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει επίσημα σε λίγες μέρες, όπως κάναμε και σε όλη τη διάρκεια της πρόσφατης εκλογικής καμπάνιας κι επιβραβεύτηκε από το αποτέλεσμα, θα φέρουμε στο επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών και τις προτάσεις μας για το μέλλον”.

 

Related Articles

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

error: Content is protected !!