Με μηνύματά τους προς τους πολίτες απευθύνονται την επομένη των βουλευτικών εκλογών, τόσο ο επανεκλεγείς βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης, όσο και άλλοι από τους υποψηφίους.
Αναλυτικά:
Χριστόδουλος Στεφανάδης, ΝΔ
“Οι εκλογές της 21ης Μαΐου απετέλεσαν ένα ορόσημο στην πολιτική ιστορία της χώρας μας μετά τη Μεταπολίτευση. Ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του, έδωσε στη Νέα Δημοκρατία και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μία σαρωτική νίκη.
Η Νέα Δημοκρατία, μία παράταξη που είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και των συμφερόντων της πατρίδας μας, κράτησε την Ελλάδα όρθια μέσα σε πρωτοφανείς κρίσεις, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος.
Επιπλέον, αποδοκίμασε πρακτικές του παρελθόντος, τοξικές για την πολιτική ζωή του τόπου.
Η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και στον Νομό μας, μας δίνει τη δυνατότητα, να προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά σε όλους τους τομείς. Όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.
Είναι μεγάλη μου τιμή που η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους, για ακόμα μία φορά. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπολίτες μου.
Μαζί πετύχαμε πολλά. Τώρα, είναι η ώρα να συνεχίσουμε να παλεύουμε, αδιάκοπα, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Με τη μεγάλη ευθύνη που συνοδεύει ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα.
Ενωμένοι”.
Βασιλική Ευστρατίου, ΝΔ
“Ξεκινώντας από το μηδέν, φτάσαμε μαζί στο απόλυτο. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω από καρδιάς και ειλικρινά τον καθένα σας ξεχωριστά για την ψήφο εμπιστοσύνης σας. Μια ψήφο καθαρή γεμάτη εκτίμηση και αγάπη! Ο αγώνας ήταν σκληρός και θέλησα κυρίως απέναντί σας να σταθώ αξιοπρεπής και διαφανής σε ό,τι επιχείρησα να ξεκινήσω μαζί σας.
Ανεξαρτήτου αποτελέσματος η εντολή δόθηκε και εγώ θα την τηρήσω και θα είμαι δίπλα σας, με ευθύνη και τιμώντας σας με όσες δυνάμεις μπορώ.
Από αύριο θα συνεχίσω να ζω και να εργάζομαι δίπλα σας με ανιδιοτελή αγάπη για τη δουλειά μου και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο όπως έκανα πάντα.
Συγχαρητήρια για την εκλογή του στον καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ και φυσικά στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που αποτέλεσε επιλογή σας και θα συνεχίσει το υπέροχο έργο που ξεκίνησε.
Χίλια ευχαριστώ από καρδιάς. Και ναι, θα κάνουμε τον τόπο μας σπουδαίο ξανά, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι, διότι θα είμαι μαζί σας”.
Μιχάλης Αγγελόπουλος, ΝΔ
“Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου του Νομού Σάμου, που οδήγησαν τη Νέα Δημοκρατία σε μια τεράστια νίκη. Νίκη που συνιστά και περιφανή επιδοκιμασία της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη τετραετία.
Θερμό ευχαριστώ και σε όσους με τίμησαν με το σταυρό τους στο ψηφοδέλτιο της παράταξης. Η επιλογή τους στο πρόσωπό μου δε με στέλνει στη νέα Βουλή, όμως, η προτίμησή τους είναι εξαιρετικά σημαντική για εμένα. Ασφαλώς επειδή συνεισέφερε στον τελικό μεγάλο θρίαμβο, αλλά και επειδή επιβράβευσε μια σειρά θεμελιωδών, συγκροτημένων και μελετημένων προτάσεων για τον τόπο, καθώς κι έναν ουσιαστικό πολιτικό λόγο, που δεν είχε παρά ελάχιστο χρόνο για να εκφραστεί.
Συγχαρητήρια και στον επανεκλεγέντα βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας, Χριστόδουλο Στεφανάδη.
Η μάχη δεν τελείωσε. Πρέπει πλέον, όλοι μαζί, να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου στις επόμενες εκλογές του Ιουνίου να προκύψει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίσει με ακλόνητη λαϊκή εντολή τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη, ειδικά στα ακριτικά νησιά μας.
Πάμε, λοιπόν. Πάντοτε…
Με το βλέμμα Μπροστά!”.
ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου
“Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο) της Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Σάμου, μετά τη μεγαλειώδη νίκη των χθεσινών εκλογών, συγχαίρει τον καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη για την περιφανή νίκη που πέτυχε, κερδίζοντας τη βουλευτική έδρα του νομού μας.
Ευχαριστεί επίσης θερμά την κ. Βάσω Ευστρατίου και τον κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του τόσο απρόσμενου αποτελέσματος.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη της κομματικής οργάνωσης, που στήριξαν και επικοινώνησαν το εξαιρετικό έργο της κυβέρνησης, σε μια περίοδο πρωτοφανών – πρωτόγνωρων καταστάσεων που δοκίμασαν όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλη την ανθρωπότητα.
Η ΔΗΜ.Τ.Ο Ανατολικής Σάμου ευχαριστεί επίσης όλους τους συμπολίτες μας, που με την επιλογή τους επέδειξαν αντανακλαστικά ορθολογισμού και αντικειμενικότητας, αξιολογώντας με θετικότατο τρόπο την αξιοπιστία, την ειλικρίνεια και την εργατικότητα του χαρισματικού Πρωθυπουργού μας.
Τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο Ανατολικής Σάμου από σήμερα, χωρίς ψήγμα έπαρσης και αλαζονείας, θα εργαστούν με μεγαλύτερη προσήλωση, αφενός στην υποστήριξη των αξιών του κόμματός μας, αφετέρου στη διεκδίκηση για την επίλυση θεμελιωδών ζητημάτων, που παρόλες τις προσπάθειες, ταλαιπωρούν ακόμα το νησί μας.
Έχουμε χρέος και ιστορική ευθύνη, σε μια περίοδο σημαντικότατων προκλήσεων, να προχωρήσουμε όλοι μαζί, σταθερά και τολμηρά μπροστά, για ένα καλύτερο αύριο, για τον τόπο μας και για τα παιδιά μας”.
ΟΝΝΕΔ Σάμου
“Η ΟΝΝΕΔ Σάμου συγχαίρει τους 3 υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, κ. Βασιλική Ευστρατίου και κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, για τον τίμιο πολιτικό αγώνα που υλοποίησαν και ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα στον νομό μας.
Συνάμα οδήγησαν το κόμμα μας στο μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία του νομού μας, αλλά και παράλληλα οδήγησαν τη διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος να είναι τόσο μεγάλη, που δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν.
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο μας αναγκάζει να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε ως παράταξη ακόμα περισσότερο για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε ένα περιβάλλον στο οποίο θα υπάρχει η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση όλων των αγαθών προς όφελος του Έλληνα πολίτη.
Ευχαριστούμε όλους τους νησιώτες από τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους που αναγνώρισαν τις προσπάθειες που κατέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να έρθει η ανάπτυξη στα νησιά μας και μας επιβράβευσαν με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου και μας εμπιστεύονται στον να συνεχίσουμε το έργο της.
Η επανεκλογή του Χριστόδουλου Στεφανάδη ως βουλευτή Ν. Σάμου του δίνει το δικαίωμα να συνεχίσει το έργο του, αλλά και παράλληλα να έχει στο πλευρό του την αναπληρωτή βουλεύτρια Βασιλική Ευστρατίου, τον πολιτευτή με την Νέα Δημοκρατία και τέως δήμαρχο δήμου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, αλλά και όλους τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες”.
Μανώλης Κάρλας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
“Ευχαριστώ τους κατοίκους των νησιών μας που με τίμησαν με τη ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μάη 2023.
Δηλώνω παρών στους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται για καλύτερες μέρες στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους”.
Σταμάτης Βαρδαρός, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
“Η εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου είχε νικητή, ηττημένους και διδάγματα, τα οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Και θα το κάνουμε, δίνοντας τις επόμενες κοινωνικές και πολιτικές μάχες συλλογικά και συντεταγμένα.
Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων και της Θύμαινας για την υποδοχή που μου επιφύλαξαν σε όλη αυτή τη δύσκολη προεκλογική περίοδο. Οι προσωπικοί μου στόχοι, αλλά και η συλλογική μας πρόταση ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να μη απέδωσαν, ο αγώνας όμως για μια καλύτερη ζωή στα νησιά μας θα συνεχιστεί.
Προσωπικά αισθάνομαι ότι βγαίνω πολλαπλά κερδισμένος από τη συμμετοχή μου σε αυτή την εκλογική διαδικασία, καθώς έμαθα πολλά, κυρίως όμως γνώρισα νέους, αξιόλογους ανθρώπους, με τους οποίους πιστεύω πραγματικά ότι μας συνδέουν πολλά σε επίπεδο προσδοκιών και οράματος για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.
Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την επόμενη περίοδο στη χώρα και τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, προσωπικά οφείλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες των νησιών μας ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη βελτίωση των δομών και των υποδομών, για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής στην άκρη αυτή της χώρας, αλλά όχι στο περιθώριο.
Ευχαριστώ πολύ και πάλι όσους πίστεψαν σε εμένα και με υποστήριξαν, αλλά και όσους δέχτηκαν να με ακούσουν και με υποδέχτηκαν φιλόξενα. Το ταξίδι συνεχίζεται…”.
Ελπινίκη (Πένη) Δεμερτζή, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
“Το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο σύνολο της χώρας, αλλά και στον νομό μας, είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα.
Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας, μα πάνω από όλα δεν μπορέσαμε να πείσουμε για την προοπτική της διακυβέρνησης της χώρας από μια κυβέρνηση προοδευτική, δημοκρατική, με προγραμματικές συγκλήσεις, στη βάση της απλής αναλογικής.
Σήμερα είναι μια άλλη μέρα, μια μέρα που απαιτεί να συζητήσουμε με ωριμότητα και ειλικρίνεια, με αυτοκριτικό λόγο και υπευθυνότητα τα αίτια, τα λάθη και τις αδυναμίες μας και να επαναπροσδιορίσουμε την τακτική και το κυβερνητικό μας αφήγημα.
Σήμερα είναι μια άλλη μέρα με τα ίδια όμως μεγάλα προβλήματα για τον τόπο. Η ακρίβεια, η μείωση των εισοδημάτων, η συρρίκνωση του δημόσιου χαρακτήρα σε υγεία και παιδεία, η απειλή των πλειστηριασμών, τα ζητήματα διαφάνειας και δημοκρατίας, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δικαιώματα των γυναικών, είναι προβλήματα που θα ταλανίσουν την κοινωνία και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις ζωές μας.
Είναι όμως και προβλήματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμμα της αριστεράς, θα σταθεί με αλληλεγγύη δίπλα σε κάθε πολίτη και θα παλέψει με αποφασιστικότητα στις δύσκολες μέρες που έρχονται.
Ευχαριστώ από καρδιάς κάθε γυναίκα και άντρα των νησιών του νομού μας που με τίμησαν με την ψήφο τους. Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για μια κοινωνία με δημοκρατία, ελευθερία και Δικαιοσύνη Παντού”.
Ουρανία (Ράνια) Θάνου, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
“Aγαπητοί συμπολίτες της Θύμαινας, των Φούρνων, της Σάμου και της Ικαρίας.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μας παρείχατε στην εκλογική αυτή διαδικασία.
Είμαι ευγνώμων για την αγάπη που δώσατε και τη δύναμη να παλέψουμε όλοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε μια κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.
Σας ευχαριστώ!”.
Γιάννης Βέττας, Ελληνική Λύση
“Θέλω από καρδιάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι συμπολίτες μου προς το πρόσωπό μου και μας έδωσαν αυτή τη δυναμική στον Νομό και ιδιαίτερα στο νησί της Σάμου.
Καταφέραμε να πάρουμε ένα ποσοστό αυξημένο κατά 50% από το γενικό σύνολο του κόμματος πανελλαδικά.
Όπως ανέφερε και ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Βελόπουλος, περάσαμε από τη φωτιά και βγήκαμε όρθιοι.
Την ίδια στιγμή που η Σάμος επέλεξε για 2η φορά να την εκπροσωπήσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο ιατρός καθηγητής κ. Στεφανάδης, την ίδια στιγμή ένα νεογέννητο μωρό μεταφερόταν με C130 στην Αθήνα για να κρατηθεί στη ζωή.
Αυτό δείχνει ότι η Σάμος εξακολουθεί να έχει σοβαρό πρόβλημα και χιλιάδες παιδιά περιμένουν να τα σώσει μια μόνο παιδίατρος και όχι ένας βουλευτής.
Θέλω να πω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου που αψήφησαν πιέσεις, απειλές, κούραση και δουλειές και στάθηκαν δίπλα μου σαν βράχοι.
Η μάχη συνεχίζεται και σε λίγες ημέρες η Ελληνική Λύση στη Σάμο θα βρίσκεται ακόμη πιο ψηλά γιατί είμαστε το μοναδικό πατριωτικό κόμμα.
Ο αγώνας συνεχίζεται…”.
Θανάσης Στενός (Σόρτης), ΜεΡΑ 25
“Αγαπητοί φίλοι, συνοδοιπόροι του νομού Σάμου,
Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την ψήφο σας και φέραμε όλοι μαζί στην Ικαρία το μεγαλύτερο εκλογικό ποσοστό του «Μέρα 25 Συμμαχία για την ρήξη» σε όλη την Ελλάδα. Παρά την έλλειψη επιχειρημάτων και τις ειρωνείες αναφορικά με το πρόγραμμά μας από τα άλλα κόμματα, μας στηρίξατε.
Όμως ήταν μια βαριά ήττα για το «Μέρα 25 Συμμαχία για τη ρήξη» και ακόμα βαρύτερη για την Αριστερά συνολικά, για τα κινήματα, για τις ίδιες τις αρχές του ανθρωπισμού. Τα κόμματα που χρεωκόπησαν την χώρα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, επανακάμπτουν θριαμβευτικά. Την ευθύνη για την επέλαση της ακροδεξιάς και του ακραίου κέντρου, θα την αναζητήσουμε στην Αριστερά.
Οι απαντήσεις υπάρχουν, αλλά η συζήτηση δεν είναι της παρούσης. Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Αριστερά πανηγύριζε περισσότερο από τους νεοδημοκράτες για την εκλογική τους κατάρρευση είναι ανάξια λόγου και σχολίου, καθώς δείχνει περίσσια αλλαζονεία και παντελή έλλειψη αυτοκριτικής.
Το διακύβευμα για την «Μητσοτάκης Α.Ε.» δεν έχει να κάνει πιά με την αυτοδυναμία. Άλλωστε ειπώθηκε ανοιχτά από την Ν.Δ. Έχει να κάνει με την επίτευξη του στόχου του «μαγικού» αριθμού των 180 εδρών στην επόμενη Βουλή. Κάτι που επιτρέπει στην ΝΔ, μόνη της να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Προκειμένου να καταργηθεί το άρθρο 16 και να ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια, να ιδιωτικοποιηθούν και να συρρικνωθούν τα δημόσια νοσοκομεία, να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως το νερό, να υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο. Να μην ξεχνάμε ότι, οι επόμενες εκλογές είναι εκλογές τετραετίας.
Φίλοι συνοδοιπόροι, το ισχυρό, τρανταχτό σοκ της ήττας στις 21 του Μάη για μας και για την Αριστερά συνολικότερα, ας είναι ένα τρομακτικό ξύπνημα από έναν εφιάλτη, που μας ξανασηκώνει στα πόδια μας κάνοντάς μας πιο δυνατούς. Μπορεί να μας ψήφισαν λιγότεροι από όσους περιμέναμε. Όμως είναι παρά πολλοί οι προοδευτικοί πολίτες που μετάνοιωσαν και είναι έτοιμοι να το κάνουν την επόμενη φορά. Φίλοι συνοδοιπόροι δημοκράτες, βγείτε ανοιχτά, δημόσια, στηρίξτε, μιλήστε για την αναγκαιότητα το «Μέρα 25 Συμμαχία για την ρήξη» να είναι παρόν στην επόμενη Βουλή. Για να υπάρχει αριστερή ριζοσπαστική φωνή στο Κοινοβούλιο, είναι στο χέρι μας. Για να μειωθεί η πιθανότητα η ΝΔ να αγγίξει τις 180 έδρες.
Μπορούμε.
Καλή δύναμη, καλό αγώνα”.
Συγχαρητήρια από τον περιφερειάρχη
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, και η περιφερειακή Αρχή συγχαίρουν τους νεοεκλεγέντες βουλευτές του Βορείου Αιγαίου:
Χαράλαμπο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Γιάννη ΜΠΟΥΡΝΟΥ / Λέσβου
Παναγιώτη ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ, Νότη ΜΗΤΑΡΑΚΗ, Σταύρο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ / Χίου
Χριστόδουλο ΣΤΕΦΑΝΑΔΗ / Σάμου
και τους εύχονται καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους.
Επίσης συγχαίρουν τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κομμάτων στο Βόρειο Αιγαίο για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τα αποτελέσματα που πέτυχαν.