fbpx

Εκλογές 2023: Η επικαιρότητα στον Νομό Σάμου 3 μέρες πριν την κάλπη

Με την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματος την Τετάρτη στο Βαθύ, με ομιλητή τον ευρωβουλευτή του κόμματος και μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, Κώστα Παπαδάκη, κορυφώθηκαν οι δραστηριότητες της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο γραμματέας της ΤΕ Σάμου, Σταμάτης Φιλιππής, ο οποίος ζήτησε “η οργή και η αγανάκτηση του λαού να εκφραστεί στην κάλπη με ενίσχυση του ΚΚΕ. Καμιά ψήφος χαμένη σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και μας έφεραν εδώ μαζί με κόμματα όπως το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση” είπε.

Στην ομιλία του ο Κώστας Παπαδάκης τόνισε ότι “από τη Σάμο, έναν τόπο ποτισμένο με το αίμα και τους αγώνες του λαού μας, στέλνουμε αποφασιστικό μήνυμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε ο λαός να είναι δυνατός απέναντι στην οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση βγει την επόμενη μέρα. Κι αυτό γιατί ζουν και βασιλεύουν τα μνημόνια που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αφού δεν διανοήθηκε να τα πειράξει καμία κυβέρνηση. Όλοι τους πίνουν νερό στο όνομα της επενδυτικής βαθμίδας και του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι το νέο υπερμνημόνιο χρηματοδοτήσεων που καρπώνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τα σχέδιά τους και αποπληρώνει ο λαός, ενώ η ενεργοποίηση των δόσεών του έχει μπροστά της 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, όπως διατήρηση των μισθών και των συντάξεων στα επίπεδα πείνας, νέα αντεργατικά μέτρα, 700 χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ματωμένα πλεονάσματα, την επιτάχυνση της πολιτικής εμπορευματοποίησης των πάντων”.

Επίσης σημείωσε ότι “μόνο το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στις ευρωνατοϊκές συμμαχίες που μας εμπλέκουν σε μεγάλες περιπέτειες, αποκαλύπτει τους μεγάλους κινδύνους που περικλείουν οι συμφωνίες και τα παζάρια τους, διεκδικώντας καμία αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα προβλέπουν”.

Κατήγγειλε δε “τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, που η κα Μπακογιάννη μας συστήνει να μην υπάρχει ταμπού για αυτήν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις στελεχών του στρώνει το έδαφος, μιλώντας ευθέως για τις λεγόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου», την ώρα που όλοι τους στηρίζουν με πάθος τη μετατροπή της Ελλάδας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”.

Ο κ. Παπαδάκης έκλεισε λέγοντας ότι “τις μέρες που έμειναν μπορούμε όλοι να συμβάλουμε ώστε να κάνουμε την έκπληξη με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!”.

Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος βουλευτής στον νομό Λεωνίδας Βαρδαρός κάλεσε τους “συμπατριώτες στα νησιά να κάνουν το βήμα και να δυναμώσουν το ΚΚΕ κόντρα στη λογική του μικρότερο κακού έτσι ώστε την επόμενη ο λαός μας με καλύτερους όρους να παλεύει για το δίκιο του”.

Από την πλευρά της, η υποψήφια Βάσω Βρυνιώτη υπογράμμισε ότι “οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στα εμπορικά, στις οικοδομές, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είμαστε όλοι εμείς. Είμαστε οι πολλοί και μπορούμε με δυνατό ΚΚΕ να τρομάξουμε όσους καθημερινά μας τρομοκρατούν και μας εξαθλιώνουν για τα κέρδη των αφεντικών”.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε μήνυμα και από τον Βαγγέλη Μαρούπα, στο οποίο επισήμανε ότι “το ΚΚΕ και στον νομό Σάμου έκανε μια προεκλογική εκστρατεία που επιβεβαιώνει ότι έχει επεξεργασίες για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του λαού και της νεολαίας. Είναι και αυτό μια απάντηση σε αυτούς που λένε ότι το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει. Ενδεικτικά, πέρα από τα ζητήματα του μεροκάματου, της ακρίβειας, της φοροληστείας, της παιδείας, των ελληνοτουρκικών, τις επιπτώσεις του σεισμού που ακόμα βασανίζουν το νησί της Σάμου, κ.α., το ΚΚΕ σε Σάμο και Ικαρία οργάνωσε το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για κρίσιμα μέτωπα: για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την πάλη κατά των ναρκωτικών, το περιβάλλον και τους σχεδιασμούς, για τις ανεμογεννήτριες, την υγεία. Κανένα άλλο κόμμα δεν ασχολήθηκε με τέτοια κρίσιμα προβλήματα προεκλογικά, και όχι μόνο”.

Τέλος στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο Ανατολικής Σάμου, Τίμος Χατζηλαγός, καλώντας σε μαζική στήριξη του ΚΚΕ.

Όλες τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι του κόμματος έκαναν ομιλίες και περιοδείες σε χωριά και χώρους δουλειάς του νησιού, όπως στον Παγώνδα και τη Χώρα, σε εργαζόμενους στον δήμο Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας, στην Πυροσβεστική, στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό και αλλού, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με ισχυρό ΚΚΕ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΠΑΓΩΝΔΑΣ
ΧΩΡΑ

Οι συγκεντρώσεις του κόμματος θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή το βράδυ στις 8μμστα Κοντακαίκα με την ομιλία του υποψηφίου βουλευτή Βαγγέλη Μαρούπα.

To ΚΚΕ(μ-λ)

Προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Σάμο οργάμωσε και το ΚΚΕ(μ-λ). Στην εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο 13/5 στον Όρμο Μαραθοκάμπου παρουσίασε σε ντόπιους φίλους της οργάνωσης τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση στον κόσμο και τη χώρα, αναπτύσσοντας παράλληλα τη δική της πολιτική πρόταση, που συνοψίζεται στο τρίπτυχο Οργάνωση-Αντίσταση-Αγώνας. Ακολούθησε συζήτηση ύστερα από τοποθετήσεις των παρευρισκομένων για ζητήματα που αφορούν τον τρόπο με τον οποίο το ΚΚΕ(μ-λ) βλέπει τις διάφορες πρωτοβουλίες κατοίκων που συγκροτούνται για την αντιμετώπιση  προβλημάτων που αφορούν τις μικρές τοπικές κοινωνίες. Η οργάνωση ανέπτυξε την απόφασή της να στηρίζει μικρές και μεγαλύτερες λαϊκές πρωτοβουλίες αντίστασης.

H κεντρική προεκλογική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Καρλοβάσου. Η  υποψήφια για τον νομό Μυρτώ Παπακώστα με την κεντρική ομιλία παρουσίασε συνολικά τις απόψεις και τις προτάσεις της οργάνωσης προς τον λαό και την νεολαία. Τόνισε ιδιαίτερα την επικινδυνότητα που έχει διαμορφωθεί για τους λαούς όλου του κόσμου απ’ την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στην “ολομέτωπη και συνεχώς εντεινόμενη επίθεση του συστήματος σε όλες τις πλευρές της ζωής και της καθημερινότητας του λαού και της νεολαίας” και τέλος ανέπτυξε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ), “μία πρόταση απαλλαγμένη από εκλογικές αυταπάτες, πρόταση οργάνωσης, αντίστασης και πάλης, ως τον μόνο δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει ο λαός για να ανακόψει την επίθεση του συστήματος και να καλυτερεύσει τους όρους ζωής του”.

Οι Γιάννης Κελεσίδης και Ιωάννα Χουβαρδά, υποψήφιοι με το ΚΚΕ(μ-λ) στη Σάμο, απηύθυναν χαιρετισμούς, τονίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της οργάνωσης στον νησί όλο το προηγούμενο διάστημα, προτρέποντας τον λαό και την νεολαία να στηρίξουν και με την ψήφο τους την κατεύθυνση της οργάνωσης και της αντίστασης.

Φωτογραφίες: ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ)

 

Related Articles

error: Content is protected !!