Τι νέα του συνταγή για αφράτα πασχαλινά τσουρέκια παρουσιάζει σε βίντεο στη σελίδα του στο facebook ο Σαμιώτης Master Chef, Λάμπρος Βακιάρος.
Ο ίδιος αναφέρει για την συνταγή αυτή τα εξής:
“Κάποια πράγματα δεν χρειάζονται πολλή προσπάθεια για να σε πείσουν, όπως για παράδειγμα η συνταγή μου για Πασχαλινά τσουρέκια.
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσεις! Γιατί δεν είναι απλά συνταγή, είναι Mood!
Όλο το μυστικό στο ψήσιμο είναι στο μπεν μαρί. Τοποθετούμε ένα ταψί με νερό ακριβώς κάτω από το ταψί με τα τσουρέκια. Επειδή το νερό εξατμίζεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος, δημιουργείται υγρασία η οποία ανεβαίνει προς τα πάνω λόγω φυσικής και δεν αφήνει τα τσουρέκια να πάρουν σκούρο χρώμα στη βάση τους.
Με αυτό τον τρόπο όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο τα τσουρέκια από την πάνω πλευρά θα έχουν πάρει κανονικά χρώμα αλλά στη βάση τους θα είναι λευκά σαν άψητα. Στην πραγματικότητα όμως είναι κανονικά ψημένα και αυτή είναι η ψίχα τους!”