fbpx

Ανυσία Λιούρη: Οι δύο αφανείς σωτήρες της

Τα ονόματά τους δεν έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, σεμνοί και οι δύο, δεν το επιδίωξαν. Πλην, όμως, η ίδια η οικογένεια της 26χρονης Ανυσίας Λιούρη, της Σαμιώτισσας πολυτραυματία μετά το δυστύχημα των Τεμπών, θέλει, μέσω του Samos Voice, να τους πουν και δημοσίως ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την πολύτιμη, καθοριστική συνδρομή τους στον έγκαιρο εντοπισμό και ουσιαστικά στη διάσωσή της.

Αντιπλοίαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού, ο Δημήτρης Κατσαούνης και ο Πάρης Καλαβρυτινός ήταν αυτοί που, αφού κατάφεραν και βγήκαν σώοι, ελαφρά χτυπημένοι, από το έβδομο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας, δεν απομακρύνθηκαν, αλλά θέλησαν να βοηθήσουν παγιδευμένους και τραυματίες. Ήταν αυτοί που προνόησαν και ξεκίνησαν να ψάχνουν για επιζώντες εκεί γύρω που όλα έμοιαζαν χαμένα, από το “βομβαρδισμένο” τρίτο στη σειρά βαγόνι του τρένου (1ο μηχανοδηγός, 2ο η 1η θέση), το εστιατόριο, όπου έτυχε να βρίσκεται και η Ανυσία την ώρα της σύγκρουσης, από την οποία η 26χρονη από τον Μαραθόκαμπο εκτοξεύτηκε και κατέληξε εκτός τρένου…

“Αν δεν την έβρισκαν αυτοί οι δύο, εκεί κοντά σε θάμνους που ήταν, θα έσβηνε… Όλοι θεωρούσαν νεκρούς όσους ήταν στο διαλυμένο εστιατόριο, όχι όμως οι δύο αυτοί άνδρες…” λέει, συγκινημένος, στο Samos Voice ο κ. Λιούρης. “Της μιλούσαν, της έδιναν κουράγιο, την κρατούσαν ξύπνια. Αυτοί ειδοποίησαν το ασθενοφόρο, που ήρθε και πήρε πρώτα την κοπέλα με το κομμένο πόδι, μετά την κόρη μου, έπειτα τους άλλους τρεις από τους πέντε τραυματίες που βρήκαν έξω από το βαγόνι-εστιατόριο, και σήμερα είναι όλες/όλοι στη ζωή!” περιγράφει.

“Η Ανυσία είχε τις αισθήσεις της εκείνη την ώρα, μιλούσε. Τη ρώτησαν «ποιον δικό σου να πάρουμε τηλέφωνο;» και τους απάντησε «τη μαμά μου, γιατί ο μπαμπάς μου θα πάθει κανα καρδιακό…». Πράγματι, ο Πάρης τηλεφώνησε στη σύζυγό μου στη Σάμο και την ενημέρωσε, μίλησε και η κόρη μου με τη μητέρα της, λέγοντάς της: «Έλα μαμά, σας έβαλα σε φουρτούνες…». Φύγαμε νύχτα εγώ και η αδερφή μου για τη Λάρισα, φτάσαμε εκεί στις 02:30 πανικόβλητοι… Από τον δρόμο όπου ήμασταν, μου μίλησε και η κόρη μου μέσα από το ασθενοφόρο στη 01:20. «Μπαμπάκα μου πονάω…», μου είπε” ανατρέχει ο κ. Λιούρης.

Ο ίδιος αισιοδοξεί από χθες ακόμα περισσότερο πως το παιδί του βήμα-βήμα θα επανέλθει. Μετά από 31 ημέρες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δύο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 29 στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου χθες εξήλθε και μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής. “Στο πρόσωπο δεν έχει εγκαύματα, μόνο σε άλλα σημεία του σώματός της. Ακόμα δεν περπατά, αφού έναν μήνα ήταν σε απόλυτη ακινησία. Όμως τρώει, έχει πλήρη επικοινωνία, μίλησε και με την αδελφή της, η μητέρα της είναι δίπλα της στο δωμάτιο…” αναφέρει, ανακουφισμένος, ο αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, πρώην λιμενάρχης Καρλοβάσου, που στην κρίση των Ιμίων  περιπολούσε έξι μήνες γύρω από τη νησίδα…

Ανυσία Λιούρη: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 26χρονη Σαμιώτισσα τραυματίας των Τεμπών- “Θα γίνει καλά”!

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!