fbpx

Η ΑΔΕΔΥ Σάμου για τα ζητήματα της υγείας και τις ελλείψεις ιατρών

Τα τρέχοντα ζητήματα της υγείας και τις ελλείψεις ιατρών στα νησιά του Νομού Σάμου θίγει με ανακοίνωσή της η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι κάτοικοι των νησιών μας, αφού για άλλη μια φορά η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Σάμου παραμένει με μία και μοναδική παιδίατρο, πράγμα επικίνδυνο τόσο για την ίδια ως εργαζόμενη, όσο και για τους ίδιους τους ασθενείς.

Κατάσταση απαράδεκτη και επικίνδυνη, που επικρατεί εδώ και χρόνια, αφού ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ούτε και η σημερινή, αλλά και όλες οι διορισμένες διοικήσεις που πέρασαν τα τελευταία χρόνια, δεν θέλησαν να δώσουν λύση στα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις δημόσιες μονάδες υγείας των νησιών μας, απλά γιατί όλες στον τομέα της υγείας εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς πολιτική.

Πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της συνεχούς υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης.

Δεκάδες είναι οι ελλείψεις ιατρών που υπάρχουν τόσο στο Νοσοκομείο της Σάμου, όσο και της Ικαρίας, όπως και στα Κέντρα Υγείας και συνολικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας των δύο νησιών αλλά και στα μικρότερα νησιά, όπως στους Φούρνους και στη Θύμαινα.

Ειδικότητες που δεν υπάρχουν καθόλου, όπως είναι οι ΩΡΛ, οφθαλμίατροι, γαστρεντερολόγοι, ογκολόγοι, νευροχειρουργοί, δερματολόγοι κ.α..

Επίσης, πολλές ειδικότητες είναι που υπηρετεί μόνο ένας ιατρός ή και όπου υπάρχουν περισσότεροι δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες των νησιωτών.

Κυβέρνηση, αρμόδιο υπουργείο και διοικήσεις, καταφεύγουν σε λύσεις – μπαλώματα, δηλαδή μετακινώντας συνεχώς ιατρούς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και από νησί σε νησί, πράγμα που δεν δίνει καμία ουσιαστική λύση, αντιθέτως δημιουργεί άλλα προβλήματα, γιατί οι ελλείψεις είναι μόνιμες.

Πριν λίγες μέρες, εξάλλου, είχαν μετακινήσει για 5 ημέρες παιδίατρο απ’ τη Λέσβο και τώρα ετοιμάζονται να μετακινήσουν παιδίατρο απ’ την Ικαρία!

Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να δώσουν επιτέλους άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για πολλοστή φορά στη Παιδιατρική και Μαιευτική Κλινική στο νοσοκομείο της Σάμου.

Απαιτούμε:

– Άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες να προκηρυχθούν οι 3 μόνιμες θέσεις παιδιάτρων που υπάρχουν στον οργανισμό και όλες οι κενές θέσεις για ιατρικές ειδικότητες στα οργανογράμματα των Νοσοκομείων της Σάμου και της Ικαρίας.

– Καμία μονήρης ιατρική ειδικότητα στα νοσοκομεία των νησιών μας.

– Να προκηρυχθούν τώρα όλες οι μόνιμες θέσεις, που προβλέπουν τα οργανογράμματα και για το υπόλοιπο προσωπικό.

– Να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα σε ιατρούς και άλλες ειδικότητες που θέλουν να υπηρετήσουν στα νησιά μας

– Να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία με ελαστικές μορφές εργασίας.

– Να ανανεωθεί και να ενισχυθεί ο εξοπλισμός των νοσοκομείων με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα.

– Να στελεχωθεί το ιατρείο των Φούρνων με μόνιμους γενικούς ιατρούς, μαίες και νοσηλευτές.

– Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ στα νησιά μας και να υπάρχει σύγχρονος και επαρκής εξοπλισμός.

Καλούμε όλο το Σαμιακό, Ικαριώτικο και Φουρνιώτικο λαό να παλέψει ενάντια στο νόμο για το Νέο ΕΣΥ, που ιδιωτικοποιεί και διαλύει ουσιαστικά τη δημόσια υγεία και να αγωνιστεί για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης μέσα στις δομές του“.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!