fbpx

ΒΙΝΤΕΟ: Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Σάμο – Άνοιξε ο δρόμος από Αυλάκια έως Αγ. Κωνσταντίνο

Πολύ δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Σάμου, ειδικά σε Άγιο Κωνσταντίνο, Αυλάκια και Καρλόβασι, καθώς η μανία της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα” δημιούργησε πολλά προβλήματα – πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς με την ένταση των ανέμων τα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά.

Από το βράδυ της Κυριακής, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, για τη διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας, καθώς και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, με απόφαση του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Σάμου – Καρλοβασίου.

Συγκεκριμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων και έως την ύφεση των φαινομένων, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της εθνικής οδού Σάμου – Καρλοβάσου, στο τμήμα από τα Αυλάκια έως τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Με νεότερη ανακοίνωσή της στις 14:30 της Δευτέρας, η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε πως “αίρονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο Σάμου – Καρλοβασίου και συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από τα Αυλάκια έως τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά”.

Η αστυνομία, επίσης από 14:30, ανακοίνωσε πως “αίρεται η υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών κατά την κυκλοφορία τους στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των περιοχών Πύργος, Κουμαραδαίοι, Μεσόγεια και Πάνδροσο της Σάμου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά”.

Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε για 3 κοπές δέντρων στη Σάμο κι άλλες δύο στην Ικαρία.

Ο δήμος Ανατ. Σάμου

Όπως ενημέρωσε τη Δευτέρα η δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου, από τη χθεσινή κακοκαιρία ζημιές έχουν καταγραφεί στο οδικό δίκτυο στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην Κέρβελη και στις Μαούνες Μαλαγαρίου, όπου ήδη βρίσκονται μηχανήματα του δήμου για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Στο μεταξύ, επιστολή με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία των παραλιακών οικισμών σε Άγιο Κωνσταντίνο και Αυλάκια, που επλήγησαν το βράδυ της Κυριακής, απέστειλε τη Δευτέρα στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, που ζήτησε και να αποζημιωθούν κάτοικοι κι επιχειρήσεις των δύο περιοχών.

Ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη

Σύμφωνα με το επικαροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία:

Τη Δευτέρα (6/2) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη (7/2) οι χιονοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (7/2) σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί τα σχολεία είναι κλειστά Δευτέρα και Τρίτη και τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση. Κλειστοί είναι και οι παιδικοί σταθμοί.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!