Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου με ανακοίνωσή της συγχαίρει τον υποστράτηγο, Ντουρουντού Ελευθέρι,ο για την παραμονή του στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, καθώς και τους ταξιάρχους, Κεβόπουλο Γεώργιο και Μαϊστρέλλη Δημήτριο, που παραμένουν Διευθυντές στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χίου και Σάμου αντίστοιχα.
Η ανακοίνωση αναφέρει επιπλέον τα εξής:
“Συγχαίρουμε επίσης τον κ. Βαζούρα Ηλία για την προαγωγή του στον βαθμό του Ταξιάρχου και την παραμονή του στο τιμόνι της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, θέση όπου ήδη υπηρετεί για χρόνια και γνωρίζει καλά, καθώς και τον κ. Αραμπατζή Ιωάννη για την προαγωγή του στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και την παραμονή του στη θέση του βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Χίου.
Οι υπηρεσίες του βορείου Αιγαίου συνεχίζουν ουσιαστικά με την ίδια σύνθεση. Για μια μικρή σε μέγεθος Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, το να διοικείται από Υποστράτηγο και τρεις Ταξιάρχους, δείχνει τη σημασία που δείχνει η πολιτεία στην ακριτική περιοχή μας και την αναγνώριση του έργου των Αστυνομικών Υπηρεσιών, ιδίως στο κρίσιμο για τη χώρα μας ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Για την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών όμως είναι απαραίτητη η πλήρης στελέχωσή τους και με χαμηλόβαθμο προσωπικό. Για το λόγο αυτό καλούμε το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην επικείμενη κατάρτιση του πίνακα των προς πλήρωση θέσεων για τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις, να μεριμνήσει ώστε καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των Αξιωματικών σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.
Τέλος, τονίζουμε ότι οι φετινές (μη) κρίσεις, δημιούργησαν μόλις 31 κενές οργανικές θέσεις προς κάλυψη από Αξιωματικούς που αναμένουν να προαχθούν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά η παραμονή στους βαθμούς, ιδίως του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και του Αστυνόμου Α΄, δημιουργώντας ευλόγως αίσθημα αδικίας σε μεγάλο αριθμό Αξιωματικών. Κάνουμε έκκληση στην πολιτική μας ηγεσία, να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για την υιοθέτηση της πρότασης της Ομοσπονδίας μας για την τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν τις κρίσεις – προαγωγές, που θα διορθώσει τις αδικίες που προκαλούν τέτοιες αποφάσεις των Συμβουλίων Κρίσεων.
Παράλληλα, προκειμένου να καταστεί αναλογικότερος ο χρόνος παραμονής στους επιμέρους βαθμούς, από την Ένωσή μας προτείνεται να συμπεριληφθεί στις αιτούμενες από την Π.Ο.ΑΞΙ.Α. τροποποιήσεις και η μετατροπή του ανώτατου χρόνου υπηρεσίας Αξιωματικού για προαγωγή των Αστυνόμων Β΄ σε Αστυνόμους Α΄, ανεξάρτητα από την ύπαρξη οργανικών θέσεων, από 15 σε 14 έτη, εκ των οποίων τα 6 στο βαθμό του Αστυνόμου Β΄“.