Φωτογραφία αρχείου

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών θα πραγματοποιήσει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στο κτήριο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στη Σάμο, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

Στην προαναγγελία της κινητοποίησης, ο σύλλογος αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Η συνολικότερη κατεύθυνση του Υπουργείου και της κυβέρνησης για αποποίηση ευθυνών σε μια σειρά ζητημάτων μέσω της λεγόμενης αυτονομίας της σχολικής μονάδας, όσον αφορά στην λειτουργία, την συντήρηση και τις υποδομές των σχολικών μονάδων έχει οδηγήσει σε όξυνση των προβλημάτων και πλήρη εγκατάλειψη.

Ένα απ’ αυτά τα ζητήματα που αναδεικνύονται είναι και οι μεταφορές των παιδιών, κατά τις οποίες κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε είτε αμέλεια για την ασφάλεια των παιδιών, είτε αδιαφορία για τα ωράρια των εκπαιδευτικών και του σχολείου.

Δεν είναι σωστό ούτε τα παιδιά να αφήνονται μακριά από το σχολείο (πχ νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου), ούτε να μην υπάρχουν σχολικοί τροχονόμοι (που είναι ευθύνη των δήμων), ούτε παιδιά να αφήνονται μόνα τους αρκετή ώρα πριν ανοίξει το σχολείο, γιατί «αλλιώς δε βγαίνει» ή και να φτάνουν παιδιά καθυστερημένα στο σχολείο (βλ Πύργος) ή να επηρεάζεται το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο και η Περιφέρεια έχουν τεράστιες ευθύνες για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και είναι πρόκληση να μετακυλίεται η ευθύνη στους εκπαιδευτικούς. Δε θα ανεχτούμε αυτή τη στάση, στηρίζουμε τους συναδέλφους στα σχολεία του Πύργου. Και όπου προκύπτουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Διεκδικούμε δωρεάν ασφαλείς μεταφορές για όλα τα παιδιά, να μπορούν να είναι έγκαιρα και με ασφάλεια στο σχολείο τους καμία παρέμβαση στο ωράριο των εκπαιδευτικών ή στις καθορισμένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης του σχολείου.

Καλούμε τους αρμόδιους (περιφέρεια και υπουργείο παιδείας με τις υπηρεσίες τους) να αναλάβουν τις ευθύνες τους, πριν είναι πολύ αργά και έχουμε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό με μαθητή μας.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό συμβούλιο που θα γίνει στο κτήριο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στη Σάμο, τη Δευτέρα 30/1 στις 17.00“.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!