Έκκληση στο υπουργείο Υγείας απηύθυνε η απερχόμενη πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου, Ελπίδα Χατζηελευθεριιάδη, μέσω της ΕΡΤ, προκειμένου να γίνεται αποστολή περισσοτέρων φαρμάκων στα ακριτικά νησιά τα οποία μπορεί να είναι αποκλεισμένα και μια εβδομάδα λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Στην εκπομπή “Ενημέρωση” ανέφερε χαρακτηριστικά πως “στην Αθήνα μπορεί ένα φάρμακο να το βρεις σε δύο ώρες ενώ στα απομακρυσμένα νησιά όπως η Σάμος θα χρειαστούν 4 ημέρες για να φτάσει στον ασφαλισμένο”.

Επανέλαβε για άλλη μια φορά την έκκληση της προς τους γονείς να μην στοκάρουν φάρμακα για τυχόν νόσηση των παιδιών τους στερώντας έτσι ένα φάρμακο από αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

“Εμείς καθημερινά προτρέπουμε τους ασφαλισμένους να μην αγοράζουν διπλές και τριπλές συσκευασίες παρά μόνο τις απαραίτητες ποσότητες”, τόνισε ενώ συνεχίζοντας ανέφερε ότι “αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί μία έξαρση ιώσεων, κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και γρίπης και θα πρέπει αρχικά να τηρούνται όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής”, ενώ προέτρεψε εκ νέου όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο της γρίπης να το πράξουν άμεσα καθώς η διαδικασία χορήγησης έχει πλέον απλουστευτεί και μπορεί ο καθένας με το ΑΜΚΑ του και χωρίς συνταγή να το κάνει δωρεάν.

Το νέο Δ.Σ.

Στο μεταξύ, νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σάμου ύστερα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε μεταξύ των μελών του.

Εκτός από την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εξέλεξε και εκπροσώπους στο πειθαρχικού συμβουλίου Β. Αιγαίου και τακτικά μέλη στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Σε σύνολο 40 φαρμακοποιών ψήφισαν οι 36 και έλαβαν αλφαβητικά:

Αποστόλου Χριστόφορος 6

Ελευθερίου Σταύρος 5

Καραμανώλης Γιάννης 16

Κοζώνης Αναστάσιος 5

Φωτίου Ανδρομάχη 2

Για μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου Β. Αιγαίου εκλέχτηκαν οι Σπύρου Παναγιώτης και Κιλουκιώτη Αλεξάνδρα με 23 ψήφους και με τον πρώτο να λαμβάνει τη θέση του τακτικού μέλους και τη δεύτερη του αναπληρωματικού.

Αντιπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αναδείχτηκαν ως τακτικά μέλη ο Βογιατζόγλου Γεώργιος με 15 ψήφους και ο Κοζώνης Αναστάσιος με 11 ψήφους.

Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκε η Κιλουκιώτη Αλεξάνδρα με 12 ψήφους και ο Ξενάκης Κωνσταντίνος με 14 ψήφους.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου που έχει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα του κλάδου ειδικά την περίοδο αυτή που διανύουμε με τις ελλείψεις στα φάρμακα να χτυπούν κόκκινο.

Πηγή: ErtNews.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!