Πηγή φωτογραφίας: Marine Traffic

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα συνεχίσει να εκτελεί το πλοίο “Joy Star” (πρώην “Samos Star”) τα δρομολόγια στη γραμμή Πυθαγόρειο Σάμου – Αγαθονήσι – Αρκιοί – Λειψοί – Πάτμος, αντικαθιστώντας το πλοίο “Νήσος Κάλυμνος”, που επιστρέφει λίαν συντόμως στα δρομολόγια.

Πιο συγκεκριμένα, με ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) που συνεδρίασε στις 17 Ιανουαρίου, θα υπάρξει νέα σύμβαση ανάθεσης δημόσιας Υπηρεσίας για τη συνέχιση εκτέλεσης δρομολογίων στη γραμμή Πυθαγόρειο Σάμου – Αγαθονήσι – Αρκιοί – Λειψοί – Πάτμος και επιστροφή, από τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Το πλοίο “Joy Star” ιδιοκτησίας ναυτικής εταιρείας νήσος Παξών θα εκτελεί αυτό το δρομολόγιο 4 φορές την εβδομάδα, έναντι μισθώματος 7.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ανά δρομολόγιο.

Η προηγούμενη σύμβαση λήγει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Το Ε/Γ-Δ/Ρ “Joy Star” εκτελεί προσωρινά τμήμα της δρομολογιακής γραμμής από τη Σάμο έως την Κάλυμνο που εκτελούσε το πλοίο “Νήσος Κάλυμνος”, το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά, για την αποκατάσταση – επισκευή των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Τελένδου στις 28 Νοεμβρίου 2022 και για την ετήσια συντήρηση του.

Από Φεβρουάριο δρομολόγια καταμαράν από Κω για Σάμο

Για την επικείμενη έναρξη των δρομολογίων καταμαράν, τον Φεβρουάριο, που θα συνδέει την Κω με τη Σάμο, καθώς και τα ενδιάμεσα νησιά, ενημέρωσε την Πέμπτη τον δήμαρχο των Λειψών ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο συνάντησης με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των βορείων Δωδεκανήσων και της Σάμου.

Πηγή: KalymnosNews.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!