Μια επίσκεψη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους πραγματοποίησε την Τετάρτη το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, και συγκεκριμένα τα τμήματα Γ1 και Γ3 της Γ΄ Γυμνασίου.

Οι μαθητές, αφού ξεναγήθηκαν από την κυρία Αγγέλα Χατζημιχάλη (πρώην Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Σάμου) στους χώρους του ιστορικού κτιρίου όπου στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στη Σάμο, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση “1922-2022 Αποτυπώματα της Καταστροφής. Αρχεία, μνήμες, ιστορία”.

Οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με πηγές και τεκμήρια της περιόδου της Μικρασιατικής Καταστροφής, έθεσαν και απάντησαν ερωτήματα, έκαναν υποθέσεις, κατέθεσαν τις οικογενειακές τους ιστορίες και τελικά προσέγγισαν την ιστορία του τόπου τους και του ελληνισμού εκείνης της περιόδου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι καθηγήτριες που συνόδευσαν τους μαθητές και οργάνωσαν την επίσκεψη, σε συνεργασία με την κα Χατζημιχάλη, ήταν οι φιλόλογοι Στέλλα Κομνιανού και Δέσποινα Λιτσάκη μαζί με τον καθηγητή Γερμανικών Σπύρο Δαραδούμη.

Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη (Φωτογραφίες Δέσποινας Λιτσάκη):

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!