Αγιασμός για το νέο έτος και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος, με τον πατέρα Ιωακείμ και τον διάκονο Καλλίνικο, καθώς και τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας Σάμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ταξίαρχος διοικητής της 79 ΑΔΤΕ, Νικόλαος Λαμπιδώνης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ο πρόεδρος της Κοινότητος Σαμίων, Δημήτρης Βογιατζής κι ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Βογιατζής.

Προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν παλιοί διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο μητροπολίτης ευλόγησε τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το προσωπικό της υπηρεσίας και αναφέρθηκε στη συνεργασία της εκκλησίας με την εκπαίδευση, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι στις σημερινές προκλήσεις της εποχής και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής, Μιχάλης Καπιωτάς, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας της εκπαίδευσης με την Εκκλησία και τον Στρατό, αφού πολλοί μαθητές πλέον ακολουθούν τις υπηρεσίες των ενστόλων, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή για τη συνεργασία και τους συνεργάτες του στη Διεύθυνση και ευχήθηκε καλή χρονιά.

Ο κ. Ευσέβιος έδειξε την αγάπη του προς την υπηρεσία της Εκπαίδευσης με την εικόνα του Χριστού και αντίγραφο της εικόνας του Καθολικού της Μονής της Μεγάλης Παναγίας Σάμου, ενώ ο διευθυντής ανταπέδωσε με ένα βιβλίο και ένα διακοσμητικό από ανακυκλωμένο γυαλί και ξύλο ελιάς.

“Ήταν μια σεμνή τελετή, στην οποία αναδείχθηκε η σημασία της αλληλοβοήθειας και της συνεργασίας μεταξύ των φορέων και των υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, του δήμου και των Ενόπλων Δυνάμεων” τόνισε μετά την εκδήλωση ο κ. Καπιωτάς.

Φωτογραφίες: ΔΙΔΕ Σάμου

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!