Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε περιοχές όπου οι προσδιορισθείσες αξίες είναι αρκετά υψηλές αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών, και ειδικότερα από το Τμήμα Εκτιμήσεων και Προσδιορισμού Αξιών, ο δήμος Ανατολικής Σάμου, μετά από εισήγηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Κολλάρου και σχετική απόφαση του ΔΣ.

Σύμφωνα με τον κ. Κολλάρο, οι αυξημένες σήμερα αντικειμενικές αξίες έχουν ως συνέπεια την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, του ΤΑΠ, του ΦΠΑ, του φόρου κληρονομιάς, γονικής παροχής και δωρεάς ακινήτων, πολλά κοινωνικά επιδόματα και φυσικά αύξηση του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ.

“Ο δήμος μας απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη για τις τιμές ζώνης χωρικής του αρμοδιότητας και ζήτησε τη μείωση αυτών. Ενδεικτικά ζητάμε τη μείωση στις περιοχές Κοκκαρίου, Πυθαγορείου, Ψιλής Άμμου και ορισμένων άλλων περιοχών όπου σε ορισμένες ζώνες προέκυψε αύξηση της τάξεως ειδικά για την περιοχή Πυθαγορείου έως 70%!

Επισημάναμε στο έγγραφο που εμπεριέχει την αιτιολογημένη γνώμη μας το γεγονός ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου σε συνδυασμό με τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν άμεσα τη μείωση των αντικειμενικών αξιών χωρικής μας αρμοδιότητας” ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!