fbpx

Φραγκάκης: Η Σάμος μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον βιώσιμο ποιοτικό τουρισμό

Διήμερη επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε από τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης.

Αντικείμενό της ήταν, μεταξύ άλλων, η επικύρωση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΕΟΤ και των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου για την τουριστική προβολή του νησιού συνολικά, σε υλοποίηση του προγράμματος των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ είχε σύσκεψη με τις τοπικές αρχές και τους φορείς του τουρισμού, στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, οι δήμαρχοι του νησιού, Γιώργος Στάντζος και Αλέξανδρος Λυμπέρης, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των τοπικών παραγωγικών φορέων.

Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε για την επίσκεψή του αυτή στη Σάμο:

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετώπισε με επιτυχία μια τριπλή κρίση στη Σάμο τα τελευταία 3 χρόνια: πανδημία, σεισμό, προσφυγικό. Όλα αυτά επηρέασαν σημαντικά τον τουρισμό του νησιού. Παρόλα αυτά με σχέδιο, στρατηγική και πολλή δουλειά, καταφέραμε φέτος τη σχεδόν πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού στο νησί.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Και το κυριότερο μπήκαν οι άξονες για την επόμενη μέρα.

Η Σάμος μπορεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον βιώσιμο ποιοτικό τουρισμό και σε αυτή την προσπάθεια ο ΕΟΤ Visit Greece θα είναι σταθερός υποστηρικτής“.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, δήλωσε:

Τον αγαπητό φίλο Δημήτρη Φραγκάκη, γενικό γραμματέα του ΕΟΤ υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο για την επικύρωση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης του ΕΟΤ με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου για την προβολή του νησιού μας.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας μας του προσέφερα τοπικά προϊόντα και ελαιόλαδο ντόπιο παραγωγής μου!

Του προσφέραμε επίσης το πρωτοποριακό βιβλίο της Μαργαρίτας Ικαρίου για την Πυθαγόρειο Διατροφή, που αναδεικνύει τα τοπικά αγροτικά προϊόντα και τις διατροφικές μας προτάσεις που κληρονομήσαμε από την αρχαιότητα.

Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό της νέας τουριστικής σεζόν“.

Την Τρίτη ο Δημήτρης Φραγκάκης επισκέφτηκε το Καρλόβασι και την έδρα του δήμου Δυτικής Σάμου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο και στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής του νομού, Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο κ. Φραγκάκης ενημερώθηκε πλήρως για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του δήμου Δυτικής Σάμου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Η δημοτική αρχή αναφέρθηκε λεπτομερώς στα τροχοπέδια που αντιμετωπίζει ο κλάδος χρόνια τώρα όπως το υψηλό κόστος των εισιτηρίων, το θέμα του Βιολογικού Μαραθοκάμπου που ταλανίζει μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού, καθώς και για την ανάγκη για εύρεση νέων αγορών.

Αναφορά έγινε στις συντονισμένες ενέργειες που γίνονται για την ανάδειξη των Ιαματικών πηγών Ποταμιού, θέμα για το οποίο ο γ.γ. τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα θα προγραμματιστεί συνάντηση στην  Αθήνα ώστε να δοθούν κατευθυντήριες για  την εξεύρεση χρηματοδοτικών  εργαλείων  για την αξιοποίησή τους.

Ο κ. Φραγκάκης ξεναγήθηκε στο Μουσείο Βυρσοδεψίας και στην πρώην βιομηχανική ζώνη των Βυρσοδεψείων Καρλοβάσου, όπου συζητήθηκε  το σχέδιο αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος, το οποίο προσπαθεί η δημοτική Αρχή εδώ και μεγάλο διάστημα και αποτελεί το  σήμα κατατεθέν για την πόλη και την ιστορία της.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών επισημάνθηκε ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και απαιτεί την από κοινού συνεργασία όλων ώστε το νησί να πρωτοστατήσει και να αναρριχηθεί στη θέση που του αρμόζει.

Ο γ.γ. του ΕΟΤ συναντήθηκε και με τον μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιο, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, των μοναστηριών και πώς θα μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο ο θρησκευτικός τουρισμός στη Σάμο.

Τέλος ο κ. Φραγκάκης πραγματοποίησε σύσκεψη με τον πρόεδρο και τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Π Σάμου.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!