Φωτογραφία αρχείου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας με θέμα το αίτημα για μονιμοποιήσεις νεοδιόριστων εκπαιδευτικών προχωρά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών στέκεται και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Στο κάλεσμα στην κινητοποίηση ο σύλλογος των δασκάλων και των νηπιαγωγών του νησιού αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Υπουργείο Παιδείας για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνει μέσα από την τροπολογία (24/11/2022) για την ανάδειξη των νέων διευθυντών σχολείων την πρόθεση του να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς.

Η φράση «..έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, ακόμα κι αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ’ του Μέρους Γ’, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίηση τους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης…» δε χωρά καμία αμφισβήτηση για τις προθέσεις.

Είναι πραγματικά προκλητικό για τους χιλιάδες συναδέλφους που έχουν αλωνίσει εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες, σε κατάσταση ομηρίας και αβεβαιότητας να ξαναμπαίνουν σ’ αυτή τη διαδικασία.

Τέρμα πια με την κοροϊδία και την ομηρεία!

Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

Όλες και όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/11 στη ΔΙΠΕ Σάμου στις 14:00

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση στήριξης της κινητοποίησης που ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί για την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου:

Για τις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Υπουργείο Παιδείας μέσα απ’ την τροπολογία της 24ης Νοέμβρη για την ανάδειξη των νέων διευθυντών σχολείων, δείχνει την πρόθεση του να μην μονιμοποιήσει ΑΜΕΣΑ τους δόκιμους συναδέλφους εκπαιδευτικούς μετά τη λήξη της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας εάν δεν αξιολογηθούν καλώς.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της τροπολογίας που επιβεβαιώνει τα παραπάνω είναι το εξής:

«..έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, ακόμα κι αν δεν υλοποιήθηκε η διαδικασία αξιολόγησής τους του Κεφαλαίου Γ’ του Μέρους Γ’, η οποία απαιτείται για τη μονιμοποίηση τους σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α’13) και τις παρ. 7 του άρθρου 66 και 3 του άρθρου 78 του παρόντος, μπορούν να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης…» δε χωρά καμία αμφισβήτηση για τις προθέσεις.

Οι χιλιάδες νεοδιόριστοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ζήσει πάνω από 10 χρόνια σε καθεστώς εργασιακής ομηρείας ως αναπληρωτές, σε κάθε άκρη της χώρας μας, με πενιχρά μέσα, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πανάκριβα ενοίκια και χαμηλούς μισθούς, βρίσκονται τώρα ξανά μπροστά στην απειλή της μη μονιμοποίησης τους. Είναι προκλητικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό, η κυβέρνηση να απειλεί μ’ αυτό τον τρόπο αυτούς που κράτησαν και κρατούν χρόνια όρθιο το δημόσιο σχολείο με θυσίες και αγώνα.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Σάμου, τη Δευτέρα 28/11 στις 14.00.

Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί!”

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!