Για όγδοη συνεχή χρονιά, ο Σαμιώτης καθηγητής Γιώργος Καραγιαννίδης, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), περιλαμβάνεται στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση για το 2022.

Ο κατάλογος των διακεκριμένων ερευνητών, με τον τίτλο “Highly Cited Researchers”, εκδίδεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό “Clarivate Analytics”. Ο κατάλογος στηρίζεται στα στοιχεία της πιο αξιόπιστης βάσης ερευνητικών δεδομένων “Web of Science” και φέτος περιλαμβάνει συνολικά 6.938 επιστήμονες, από τα περίπου 9.000.000 ερευνητών που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως, με την μεγαλύτερη απήχηση του έργου τους, κατά τα τελευταία 10 έτη.

Η διάκριση του καθηγητή Γιώργου Καραγιαννίδη για το 2022, όπως και το 2021 και το 2019 αφορά το διεπιστημονικό πεδίο (Cross-Field), ενώ το 2020, το 2018, το 2017, το 2016 και το 2015 αφορούσε ειδικά το πεδίο της Επιστήμης Υπολογιστών (Computer Science).

Ο Γιώργος Καραγιαννίδης, από το Πυθαγόρειο της Σάμου, είναι καθηγητής Ψηφιακών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων στο Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Οι κυριότερες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν Ασύρματες επικοινωνίες 5G και 6G, Ασύρµατη µεταφορά ενέργειας, Επεξεργασία σήματος για βιοϊατρικές εφαρμογές, κ.ά.

Ο Σαμιώτης καθηγητής κατατάχτηκε και φέτος στον κατάλογο των διακεκριμένων ερευνητών “Highly Cited Researchers” με βάση τον αριθμό των ετεροαναφορών που έχει το έργο του, δηλαδή πόσες φορές άλλοι επιστήμονες παραπέμπουν σε δημοσιεύσεις του ερευνητή. Ο κατάλογος αντλεί στοιχεία από τη βάση ερευνητικών δεδομένων Web of Science, τα οποία αναλύθηκαν από ειδικούς του Ινστιτούτου Επιστημονικής Πληροφόρησης της Clarivate. Σύμφωνα με τον κατάλογο αυτό έχουν γίνει 18.155 ετεροαναφορές στις 580 επιστημονικές δημοσιεύσεις του καθηγητή Γ. Καραγιαννίδη στην βάση δεδομένων “Web of Science”.

Μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνιστά ένα Πανεπιστήμιο της έρευνας και της αριστείας, με επιστημονικό δυναμικό που παράγει έρευνα διεθνούς εμβέλειας, με ισχυρό αντίκτυπο στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, συνιστά η ιδιαίτερα σημαντική διάκριση του εξαίρετου συναδέλφου Γιώργου Καραγιαννίδη.

Διαρκής μέριμνά μας είναι η πλούσια ερευνητική δραστηριότητα των μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας να μη μένει εντός των εργαστηρίων του, αλλά να διαχέεται στην κοινωνία, την οικονομία και τον παραγωγικό τομέα“, επισημαίνει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον Καθηγητή Γιώργο Καραγιαννίδη για τη σημαντική αυτή διάκρισή του.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!