Έρευνες από αέρα και θάλασσα για λέμβο με αλλοδαπούς νότια της Σάμου – Διασώθηκαν τέσσερις

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του E.K.Σ.E.Δ., του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ναυτικά μίλια νότια της Σαμιοπούλας στη Σάμο, για τον εντοπισμό αλλοδαπών οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ψαράς εντόπισε στη θάλασσα δύο αλλοδαπούς άνδρες, τους οποίους αποβίβασε στο Πυθαγόρειο. Από εκεί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Κατά δήλωσή τους επέβαιναν από κοινού με άλλα δέκα (10) άτομα σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ανετράπη.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή τριών περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενός σκάφους της δύναμης Frontex, ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφους της Frontex, καθώς και παραπλεόντων πλοίων, υπό ανέμους δυτικούς-βορειοδυτικούς εντάσεως 4 Μποφόρ.

Στη συνέχεια, το σκάφος της Frontex εντόπισε και περισυνέλεξε άλλους δύο αλλοδαπούς από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή. Και αυτοί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα, από την Παλαιστίνη.

Οι έρευνες συνεχίζονται.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!