fbpx

Μέσα στον Οκτώβριο ανοίγει πλήρως η Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβάσου στα Αυλάκια

Ενημέρωση για την πρόοδο δύο σημαντικών οδικών έργων στη Σάμο παρείχε πρόσφατα στα ΜΜΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πανουράκη και σχετικό ρεπορτάζ της ERTNews.gr, έως τα τέλη του Οκτωβρίου, θα δοθεί στην κυκλοφορία η δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Σάμο – Καρλοβάσου στο ύψος της περιοχής Αυλάκια και θα απομακρυνθούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Αμέσως μετά την ασφαλτόστρωση του δρόμου θα λάβει τέλος η ταλαιπωρία των πολιτών, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πανουράκης, λέγοντας ότι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των οδηγών, που δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό που προκάλεσε την κατολίσθηση, θα μπορούν επιτέλους να διέρχονται του εθνικού δικτύου χωρίς καθυστέρηση και προβλήματα.

Ήδη έχουν τελειώσει οι εργασίες στο τοιχίο αντιστήριξης σε ύψος τριών μέτρων, ενώ αναμένεται να φτάσει συνολικά στα 8 μέτρα όπως συμπλήρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

Το άλλο οδικό έργο στο νησί για το οποίο παρείχε ενημέρωση ο κ. Πανουράκης αφορά ένα πάγιο αίτημα (κυρίως) των κατοίκων των Μυτιληνιών για την αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Σάμου – Μυτιληνιών, στο ύψος περίπου της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής Μεταναστών.

Συγκεκριμένα μετά από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου εγκρίθηκε το ποσό των 450.000 ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τα οποία θα δοθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για την αποκατάσταση της βατότητας του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού δικτύου το οποίο κατά τη διάρκεια της κατασκευής της νέας δομής δέχτηκε μεγάλη πίεση λόγω των οχημάτων βαρέως τύπου που διέρχονταν. Η Περιφέρεια έκανε ήδη την αποδοχή του ποσού των 180.000 ευρώ και άμεσα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα υπογράφτηκε το ΦΕΚ που αφορά τη χερσαία ζώνη της Αγίας Παρασκευής στο Νησί, ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που ικανοποιείται.

Πηγή: ERTNews.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Ενημερωθείτε μέσα από το κανάλι μας στο Viber

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

Related Articles

error: Content is protected !!