fbpx

“Έπεσαν” οι υπογραφές στη σύμβαση για τον οδικό άξονα Πυθαγορείου-Χώρας

Τη σύμβαση κατασκευής του οδικού άξονα “Παράκαμψη Δρόμου Πυθαγορείου – Χώρας Ν. Σάμου”, συνολικού προϋπολογισμού 12.448.430,02 ευρώ μετά την έκπτωση και πλέον ΦΠΑ υπέγραψε την Παρασκευή στη Σάμο ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. Ανάδοχος εταιρεία είναι η ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Σύμφωνα με την ΠΒΑ, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Βόρειο Αιγαίου και το μεγαλύτερο στην Σάμο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού στην Ανατολική Σάμο και θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης συνολικά του νησιού.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο περιφερειάρχης δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί σήμερα μπαίνει η σφραγίδα της περιφερειακής Αρχής σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής που υλοποιείται όχι στη Σάμο, αλλά σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η παράκαμψη του Πυθαγορείου θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσέλκυση επισκεπτών και όχι μόνο.

Οι υποδομές και η ύπαρξη σύγχρονων οδικών αξόνων στις νήσους αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ως περιφερειακή Αρχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη, τους συνεργάτες του και όλους όσοι με την επιμονή τους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν έφτασαν στη σημερινή ημέρα χαράς για τη Σάμο”.

Η συνέντευξη Τύπου

Ο κ. Μουτζούρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σάμο, τόνισε ότι το συγκεκριμένο ταξίδι του στο νησί είναι το πιο ευχάριστο, καθώς συνοδεύτηκε από πολλά ευχάριστα γεγονότα. Εκτός από την παρακαμπτήριο, αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση μετά από χρόνια των επίπονων διαδικασιών που απαιτήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Ηραίου, που θα λύσει το πρόβλημα των αλιέων της περιοχής, που ήταν εκτεθειμένοι στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Μουτζούρης αναφέρθηκε και στην πρόοδο των εργασιών του κτιρίου πρώην ΚΕΓΕ, το οποίο θα στεγάσει προσωρινά το μουσικό σχολείο, ώσπου να ολοκληρωθεί το κτίριο της πρώην Μαυρογενείου Σχολής που προορίζεται για αυτή τη χρήση.

Για τον δρόμο Σάμου-Μυτιληνιών που οδηγεί στην ΚΕΔ Σάμου, γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει άμεσα ανάδοχος για την αποκατάσταση της βατότητάς του, ενώ ο δρόμος στα Αυλάκια θα ανοίξει άμεσα και θα απομακρυνθούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βασίλη Πανουράκη, έγινε εκτενής αναφορά στα έργα που υλοποιούνται σε όλον τον νομό.

Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη, τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Σάμου Γιώργο Βασιλείου και τα στελέχη της Υπηρεσίας για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή τους στη μέχρι τώρα  πορεία υλοποίησης του έργου της παράκαμψης Πυθαγορείου-Χώρας και στην καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων της Περιφέρειας.

Ως αποτυχία του ανέφερε ο κ. Μουτζούρης ότι δεν κατάφερε να πείσει τους Σαμιώτες για την αναγκαιότητα δημιουργίας σφαγείου στη Σάμο, αφού δεν υποδείχτηκε χώρος από τους δήμους για να κατασκευαστεί νέο σφαγείο με τη χρηματοδότηση του 1 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε η περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Related Articles

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

error: Content is protected !!