Τον αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, υποδέχτηκε το Σάββατο στο γραφείο του στη Μυτιλήνη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Ο κ. Παπαθανάσης συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτή Λέσβου της Ν.Δ, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιπεριφερειάρχες, Αγροτικού Τομέα, Πανάγος Κουφέλος, Μεταναστευτικής Κρίσης και Αθλητισμού, Δημήτρης Κουρσουμπάς, Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας, Παναγιώτης Χριστόφας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κωσταντίνος Αρώνης, και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Απόστολος Αλατζάς.

Ο περιφερειάρχης, αφού καλωσόρισε τον κ. Παπαθανάση ευχαριστώντας τον για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για το Βόρειο Αιγαίο, αναφέρθηκε στο νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2021- 2027 το οποίο είναι αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το προηγούμενο, κάνοντας λόγο για μια μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης των νήσων του Βορείου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε την στήριξη και την συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την οποία θεωρεί όπως τόνισε δεδομένη και σημείωσε ότι η Περιφέρεια και τα στελέχη της βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προετοιμασία και η απορρόφηση του συνολικού προϋπολογισμού 394.019.400 €.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός στάθηκε στο γεγονός ότι το Βόρειο Αιγαίο είναι στην πρώτη θέση από πλευράς αύξησης του ποσοστού σε σχέση με το προηγούμενο ΕΣΠΑ, σημειώνοντας πως έχει ήδη προτείνει την διεξαγωγή ημερίδας ώστε να αναλυθούν οι προκλήσεις και οι προοπτικές που υπάρχουν για το Βόρειο Αιγαίο στο νέο ΕΣΠΑ.

Ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν επιμέρους θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης και τα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στις νήσους του Βορείου Αιγαίου.

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!