Τον ομογενή γερουσιαστή των ΗΠΑ, Λεωνίδα Ραπτάκη, ο οποίος είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού υποδέχτηκε το Σάββατο στο Βαθύ ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου, “ο κ. Ραπτάκης είναι εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα, κατάγεται από την Άνδρο και διατηρεί σταθερές επαφές με την μητέρα Ελλάδα.

Ένθερμος υποστηρικτής καταβάλλει μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες για την υποστήριξη των ελληνικών θεμάτων, την τόνωση των δεσμών ομογένειας και πατρίδας και την αναβάθμιση της παγκόσμιας θέσης της Ελλάδας.

Η επίσκεψη στο νησί μας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας νομικού και θεσμικού εισηγητή της ιδρύσεως της ΠΑΔΕΕ κ. Γεωργίου Νούλα.

Όπως τόνισε ο κ. Ραπτάκης “η επίσκεψη του δεν είναι μόνο συμβολική αλλά εκφράζει στην πράξη την βούληση των Βουλευτών Ελληνικής καταγωγής να στηρίξουν την Σάμο ως κορυφαίο πυλώνα ασκήσεως αναπτυξιακών και επενδυτικών επιλογών ενώ σε συνεργασία με εν ενεργεία βουλευτές Σαμιακής καταγωγής θα εκπονήσουν σχέδιο ανάπτυξης της Σάμου“.

Τέλος ο γερουσιαστής διαβεβαίωσε ότι η “η Ελλάδα είναι ισχυρή παγκοσμίως και κανείς δεν μπορεί χωρίς συνέπειες να αμφισβητεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε νησιά θάλασσα και αέρα, το φρόνημα των Ελλήνων νησιωτών είναι υψηλό και οι απόδημοι Έλληνες στηρίζουν κάθε αναπτυξιακή θεσμική πρωτοβουλία όπως και με χαρά και ικανοποίηση διαπιστώνει την θετική και επαρκή ανταπόκριση της δημοτικής αρχής σε όλα τα μεγάλα θέματα που προέκυψαν κατά την έως τώρα θητεία της“”.

Και στη Δυτική Σάμο

Ο γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης επισκέφτηκε και το δημαρχείο Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Λυμπέρη.

Σκοπός της επίσκεψής του ήταν να ενημερωθεί για θέματα που απασχολούν το νησί μας ειδικά αυτή την περίοδο, αλλά και να ενημερώσει για τα εθνικά μας θέματα αλλά και θέματα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

“Πιστεύουμε ότι ο κ. Ραπτάκης, αλλά και γνωστοί βουλευτές με σαμιακή καταγωγή μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Θεωρούμε ότι όντως ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση και συμφωνήθηκε να υπάρξει και συνέχεια” ανέφερε η δημοτική Αρχή.

Φωτογραφίες: Δήμος Δυτ. Σάμου

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!