Μία εκδήλωση – συζήτηση με καλεσμένο ομιλητή τον πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ), Σταύρο Τάσσο, διοργανώνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 6:30 μ.μ στη Πλατεία Πυθαγόρα, Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης αναφέρουν σχετικά τα εξής:

“Η επικίνδυνη κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που διεξάγεται στην Ουκρανία ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωτλαντισμού και την καπιταλιστική Ρωσία, παίρνει ολέθριες διαστάσεις.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των αστικών κομμάτων, ρίχνει “βαριά σκιά” στο μέλλον του λαού μας, που μετατρέπεται σε στόχο των ρωσικών αντιποίνων, και μπλέκεται στην “κρεατομηχανή” ενός άδικου πολέμου, που διεξάγεται για ξένα συμφέροντα.

Παράλληλα, το παραλήρημα Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου προέβαλε όλο το φάσμα των διεκδικήσεων της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, δεν μπορεί να ερμηνευτεί ούτε σαν προεκλογική τακτική, ούτε ως προϊόν δήθεν απομόνωσης της Τουρκίας.

Το αντίθετο: Εκμεταλλεύεται ακριβώς την όξυνση του ανταγωνισμού ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ με τη Ρωσία και την προσπάθεια του ευρωατλαντικού μπλόκ για την απόσπαση της Τουρκίας από τη ρωσική επιρροή, και εντείνει τις προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Όλα αυτά και άλλα εξίσου σημαντικά, όπως ο λυσσαλέος ανταγωνισμός ΗΠΑ – Κίνας, ποιος θα έχει το “πάνω χέρι” οικονομικά , πολιτικά και στρατιωτικά σ’ ολόκληρο τον κόσμο, θα συζητηθούν με τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Σταύρο Τάσσο,το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ“.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!