fbpx

Συνέδριο στη Σάμο για τη Μακροζωία: Αλλάζει χώρο – Δεν αποδέχεται τη χορηγία της ΠΒΑ ο Χρ. Στεφανάδης

Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στη Σάμο από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου αναφέρεται εκ νέου ο βουλευτής του Νομού, καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ειδικότερα, επισημαίνει πως το συνέδριο αυτό οργανώνεται από το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος, “το oποίο είναι μη κερδοσκοπικό επιστημονικό ίδρυμα.

Το συνέδριο είναι αμιγώς επιστημονικό. Συμμετέχουν 47 κορυφαίοι επιστήμονες και ακαδημαϊκοί από όλη τη χώρα. Μεταξύ των οποίων και 5 πολιτικά πρόσωπα, που θα δώσουν όχι πολιτικές ομιλίες, αλλά κοινωνικές-επιστημονικές.

Το ότι τα πολιτικά πρόσωπα ανήκουν στη ΝΔ, οφείλεται (όπως ανέφερα σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου) στο ότι πολιτικοί από τις άλλες παρατάξεις δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση”.

Σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης του συνεδρίου, ο κ. Στεφανάδης διευκρινίζει πως το Ινστιτούτο, βάσει του καταστατικού του, αποδέχεται δωρεές για την ενίσχυση των δράσεών του. “Στο πλαίσιο αυτό, αποταθήκαμε συν τοις άλλοις και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία ευγενώς δέχτηκε να συνδράμει με ποσό περίπου 30.000€ (ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη και τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη).

Μετά όμως από τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από αυτοδιοικητικές παρατάξεις και από τοπικούς πολιτευτές της αντιπολίτευσης, και μάλιστα με σοβαρά υπονοούμενα περί της οικονομικής διαχείρισης, επιτιθέμενοι σε εμένα προσωπικά,  αποφάσισα να μην αποδεχθώ την ευγενική οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας και το κόστος του συνεδρίου να καλυφθεί αποκλειστικά από το Ινστιτούτο”.

Για τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, ο βουλευτής εξηγεί πως είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο, “για να διαφημιστεί η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας και να ενισχυθεί άμεσα η πολύπαθη πόλη της Σάμου. Επειδή και για αυτή την επιλογή εκφράστηκαν, από τους ίδιους θεσμικούς και πολιτευτές, έντονες (αλλά και κακόβουλες από ορισμένους) αντιδράσεις περί της νομιμότητας, αποφάσισε το συνέδριο να διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «Doryssa», έναν εξαιρετικό χώρο χωρητικότητας 250 ατόμων με όλες τις παροχές.

Πιστεύω, ότι με αυτή την απόφαση θα ηρεμήσουν όλοι αυτοί (θεσμικοί και  πολιτευτές ) που ανησύχησαν…

Πάντα θα είμαστε αμετακίνητοι κοντά στον λαό της Σάμου και του Νομού μας.

Και κάτι τελευταίο για τους συμπολίτες μας (θεσμικούς, πολιτευτές και …εισαγόμενους πολιτευτές που αρθρογραφούν εναντίον μου συκοφαντώντας με σε κεντρικές αντιπολιτευτικές ιστοσελίδες) που μας κατηγόρησαν: «Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια» ή τέλος, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι»!” δηλώνει ο βουλευτής του Νομού Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Η “Συμπαράταξη Πολιτών”

“Η περιφερειακή Αρχή, συνεχίζοντας το προεκλογικό της πρόγραμμα, προχωρά σε μια ακόμη γαλαντόμα παροχή, αυτή τη φορά προς τον βουλευτή Σάμου της ΝΔ, οργανώνοντας μαζί φιέστες” είχε σχολιάσει νωρίτερα η περιφερειακή παράταξη “Συμπαράταξη Πολιτών”, που δηλώνει “κάθετα αντίθετη και καταδικάζει τη σπατάλη των δημόσιων πόρων”.

Μετά και τη νέα ανακοίνωση του βουλευτή, ο επικεφαλής της, Γιάννης Σπιλάνης, σχολίασε: “Η πίεση που ασκήθηκε από πολλές πλευρές έφερε αποτέλεσμα, αφού ανάγκασε τον βουλευτή να τα μαζέψει”.

 

Related Articles

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

   

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!

error: Content is protected !!