Την ανακοίνωση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, την Τετάρτη, σχετικά με την ενίσχυση σε προσωπικό σχολιάζει μια μέρα μετά το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του τοπικού νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Επισημαίνει ότι η κ. Αγγέλη “έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο στο οποίο αναφέρει τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού που έγιναν τον τελευταίο χρόνο (τελευταία χρόνια). Δεν αναφέρει όμως το πόσοι ιατροί και λοιπό προσωπικό αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια, μιλάει για μία θέση παιδιάτρου που προσλήφθηκε ύστερα από περίπου δύο χρόνια που είχε μείνει το νοσοκομείο με μία και μοναδική παιδίατρο και αυτή έχει μετακινηθεί από το ΚΕΦΙΑΠ και αφού έχουν αποχωρήσει δύο παιδίατροι. Μιλάει ότι προσελήφθη γιατρός ακτινοδιαγνώστης, αφού ο προηγούμενος είχε αποχωρήσει από το Νοσοκομείο τουλάχιστον 3 χρόνια πριν. Λέει ακόμη ότι προσέλαβε διευθύντρια εσωτερικής παθολογίας η οποία υπηρετούσε ήδη για πολλά χρόνια πριν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, της οποία η θέση στη ΜΕΘ ακόμη παραμένει κενή. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες που αναφέρει, γυναικολόγο, καρδιολόγο κ.α.

Όσο για το υπόλοιπο προσωπικό που λέει ότι προσέλαβε, αυτό ήδη υπηρετούσε στο Νοσοκομείο με κάθε λογής σύμβαση. Βέβαια για όλες τις άλλες υποστηρικτικές βοηθητικές υπηρεσίες δεν κάνει κουβέντα στην ανακοίνωση, ούτε βέβαια για το τι θα γίνει με όλο το επικουρικό προσωπικό και τις συμβάσεις ΣΟΧ που λήγουν στις 30-9 και στις 31-12 αντίστοιχα, με κίνδυνο να κλείσουν τμήματα και κλινικές. Όσο για τις θέσεις που βγαίνουν άγονες, εννοείται ότι αυτές πρέπει να επαναπροκηρύσσονται.

Το ότι από ένα παμπάλαιο οργανισμό του Νοσοκομείου λείπουν 38 θέσεις ιατρών και 40 νοσηλευτών, αυτό τα λέει όλα. Καθώς επίσης δεν αναφέρει τις ιατρικές ειδικότητες που λείπουν εντελώς από το Νοσοκομείο, όπως και τα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις, που η λίστα αναμονής φτάνει και τους 4 μήνες. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του” δηλώνει το ΔΣ του  Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ:

Διαβάστε τις ειδήσεις μας στο Google

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube

Βρείτε τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια με την εφαρμογή Low Fare Calendar!

Discover the best flight deals with Aegean Airlines Low Fare Calendar!